Herborg Finnset ny biskop i Nidaros

NY BISKOP Herborg Oline Finnset (til venstre) er tilsatt som ny birskop i Nidaros bispedømme. Ragnhild Jepsen og Nils Åge Aune var de to andre kandidatene.  Foto: Presse

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: På Kirkerådets møte i Trondheim ble Herborg Oline Finnset (55) mandag kveld tilsatt som ny biskop i Nidaros bispedømme. Hun overtar etter Tor Singsaas som hadde sin avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen søndag.

Kirkerådet hadde valget mellom de tre kandidatene som hadde størst oppslutning i den rådgivende kirkelige avstemningen tidligere i vår:

  • Herborg Oline Finnset, prost i Strinda
  • Ragnhild Jepsen, domprost i Nidaros
  • Nils Åge Aune, prost Sør-Innherrad

Kirkerådets medlemmer gikk enstemming inn for Herborg Oline Finnset som dermed var kalt til biskop i Nidaros.

– Vi gratulerer Herborg Finnset som ny biskop i Nidaros bispedømme, og vi gratulerer bispedømmet og Den norske kirke med en ny biskop, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum.

Herborg Finnset har siden januar i år vært prost i Strinda i Nidaros bispedømme. Fra 2005 til 2017 var hun domprost i Tromsø.

Hun er utdannet ved Det teologiske menighetsfakultet, og ble ordinert til prest i Oslo i 1988. Hun har bred erfaring fra arbeid med samisk kirkeliv, og har vært med på å etablere og drive Tromsø Internasjonale Kirkefestival.