Per Inge Torkelsen kommer til «Humor mot terror»

Den erfarne humoristen skal være med å diskutere hvordan man skal løfte fram humor i samfunnsdebatten.

Til debatt Per Inge Torkelsen kommer til Høylandet for å snakke om humorens plass i samfunnsdebatten.  Foto: Pressefoto

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: Torkelsen er en del av revygruppa Løgnaslaget, og etter at frisør Merete Hodne nektet en muslimsk kvinne med hijab i frisørsalongen sin, omtalte de henne som «nazifrisør fra Bryne» i en sketsj. De ble så stevnet for retten etter den famøse hendelsen. Men nå skal Torkelsen møte opp på Norsk revyfestival for å være med på paneldebatten under «Humor mot terror».

– Han ble forsøkt sensurert av Hodne, men ytringsfriheten gjelder også for humorister. Man kan tråkke noen på tærne med humor, men man kan også røyke ut mennesker med farlige holdninger, sier fagansvarlig Hanne Vilja Sagmo i Norsk revyfestival.

– Det å bli krenket er blitt et nytt og farlig begrep. Derfor må vi diskutere dette. Det er et passivt, negativt ladet uttrykk hvor man setter seg selv i en offerposisjon, som en skal synes synd på og behandle ekstra pent. Det er feil og farlig, og det gir terroren et fortrinn, sier Torkelsen.