Fantorangen tar turen til Grong

Når NRKs sommertog tøffer inn på stasjonen i Grong, er det med Fantorangen som passasjer.

PÅ EN PLATTFORM NÆR DEG I sommer kan du møte Perla og Fantorangen. De blir med Sommertoget på reise.  Foto: Foto: Hanne Vennemo / NRK

NAMDALSAVISA

GRONG: 27. juni går startskuddet for NRKs nye tv-satsing «Sommertoget» – som skal ut på en åtte uker lang reise gjennom 17 norske fylker og 118 kommuner. Sommertoget er ventet til Grong stasjon 30. juni.

Et spesialdesignet togsett skal tråkle seg fram mellom NSBs passasjer- og godstog, mens tv-teamet filmer og forteller om landskapet og om samfunn som Sommertoget passerer.

Åtte programledere skal lose seerne gjennom Norge minutt for minutt.

Turen starter i Bodø mens Sarpsborg blir turens endestasjon 19. august.

Les også: Sommertoget innom Grong

Snabelgøy

I ei pressemelding fra NRK står det at også de minste har noe å glede seg til 30. juni. NRK Super er på plass med flere programledere og heltene Fantorangen og Perla gleder seg til å møte barn på perrongen.

– Åhhhh! Det er sååååååå myyye! Jeg gleder meg veldig til både å kjøre tog og til å treffe alle barna, sier Fantorangen på spørsmål om hvor mye han gleder seg til togturen.

Han forteller videre at barna vil få mulighet til å både møte Fantorangen og Perla, og også ta "selfie" om de vil.

– Jeg skal gå rundt og hilse på barna, det blir snabelgøy, sier Fantorangen.

Les mer: 40.000 kroner til sommertoget

Tar imot smokker

Fantorangen vil også ta imot smokker fra alle barn som vil slutte.

NRK Super arrangerer leker på plattformene. Med seg har de en stor rigg der barna kan bli med å leke «Labyrint», og dessuten se om de får øynene til Taurus til å lyse.