Valgte ny varaordfører

Fra 1. august er det to kvinner som skal lede politikken i Namsos kommune.

På plass Ordfører Arnhild Holstad gratulerer sin nye varaordfører Lisa Gamst Aglen med vervet og ber henne lattermildt om å gå og sette seg tilbake på plassen sin etter en kort opptreden som settevaraordfører under torsdagens kommunestyremøte.  Foto: Øivind Rånes

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Torsdag kveld foretok Namsos kommunestyre det formelle valget av Lisa Gamst Aglen (H) til ny varaordfører i Namsos fra 1. august 2017.

Det betyr også at hun tar plass i formannskapet fra samme dato. Hun tar over vervet og oppgavene etter Amund Lein (H) som fikk innvilget de nødvendige fritak og permisjoner fra politikken. Lein går over i stillinga som leder i Namsos næringsforening.

Valget ble gjennomført med akklamasjon, og med Aglen som settevaraordfører da Lein selvsagt ikke kunne behandle sin egen permisjonssøknad.

Det ble muntert i kommunestyresalen da ordfører Arnhild Holstad gratulerte sin nye varaordfører med jobben, og samtidig ba henne vennlig, men bestemt om å gå å sette seg på sin vanlige plass i kommunestyresalen.

- Men du skal være velkommen tilbake 1. august, smilte Holstad.