Njet – det går ikke likar no…

DAMPENDE HETT Bjarne Brøndbo og D.D.E. ble fort venner med et begeistret publikum på Ole Bull scene i Bergen torsdag kveld – en konsert som ble en vellykket åpning på stuntet om å spille i Bergen, Murmansk og Mo.  Foto: Marius Langfjord, Trønder-Avisa

NAMDALSAVISA

Jeg som trodde det umulige var mulig. Jeg som akkurat i kveld skulle oppleve D.D.E. spille konsert på russisk jord. Som skulle rapportere heim, om at russisk tv, radio og skrivende presse møtte fram for å intervjue bandet fra Namsos. Oppleve Hans-Wilhelm Steinfeldts samtale med Bjarne Brøndbo om båndene mellom nabolandene – for bedre å kunne forstå hva «Vinsjan på kaia» egentlig handler om.

Kanskje ble det «fæst heile natta», muligens gikk vi på nachspiel – og da var det ikke helt umulig at vi skulle våkne med dressjakka på vranga.

Men, som splintra speil, som glass i skår – så sitter jeg i stedet her, heime i stua, i by’n æ bor i – 1.066 kilometer unna der det skjer – og tenker på alt det fine vi hadd sammen i Bergen torsdag. Da var D.D.E. konger, ikke bondeknøler – og sang en shanty for sjømannskjerka i lag med en bukett herlige korgutter fra Sotra før de bergtok publikum med et skikkelig OHWÆÆÆÆH!!!


D.D.E. måtte vente i det lengste på de rette papirene

Etter en lang og tungrodd prosess med den russiske papirmølla er D.D.E. klare for sommerens store begivenhet.

 

Men russiske myndigheter er skeptiske til Rompa mi. I hvert fall ønsker de å holde en lokaljournalist fra Norge på avstand. Visumsøknaden, som jeg sendte inn for flere uker siden, var liksom så vanskelig å avgjøre.

«Vi kan få søknaden ferdigbehandlet fredag klokka 11.00. Ikke før. Og det er ikke sikkert den blir innvilget».

Den siste uka er vi blitt holdt på pinebenken, og håpet i det lengste på et ja. Men beskjeden fra ambassaden i Oslo drepte muligheten min. Ingen vits i å fly til Kirkenes grytidlig og hoppe på bussen med 30-40 feststemte D.D.E.-fans på veg mot Murmansk – uten gyldige papirer. Det hjelper ikke å kjøre E6, den strakaste vei’n, hvis visum og pass i beste fall skulle bli frigitt fredag formiddag – og konserten på Club Ledokol i Murmansk spilles i kveld.


D.D.E. møtt av sjømenn og shantykor da de ankom Bergen

– Dette er den mest «toillate» turen vi har lagt ut på

Det startet som en spinnvill idé. Nå er den i ferd med å bli virkelig. Vi ble med da D.D.E.- flyet tok av og satte kurs for Bergen, Murmansk og Mo.

 

Sånn går no dagan – og det går ikke likar no.

Men ville fugla flyg – og lørdag er jeg på plass når D.D.E. setter punktum for tredagersturneen i Mo. Da kan ingen, verken russere, konge eller knekt, sette en stopper for planene.

Og kollega Lars, som i snart ei uke har kjørt Opel Ascona nordover, er på plass i Murmansk. Heia langtigjen.no.

Rai-Rai!


D.D.E. åpnet tredagersturen med et smell

Fortsatt like fandenivoldsk

De som tror 25 år i manesjen har tatt glansen av D.D.E., må tro om igjen. Torsdag tok de bergenspublikummet med storm.

 

I D.D.E.-flyet Hit, men ikke lenger. Det ble altså ikke visum og Russland-tur på NA-journalist Mats Ivar Sandmo