Elever på Vestbyen skole lager skoleavis

Vil beholde papiravisa

Redaksjonen i skoleavisa Utdanningsløpet er ikke bare på nett. For å nå en bredere lesegruppe har de trykket opp avisa i det gamle materialet papir.

AVIS FRA A TIL Å: Redaksjonen i Utdanningsløpet; Andreas Knudsen Marsfjell, Karoline Hollup, Vilde Sofie Hals, Isak Skorstad Mortensen, Margrethe Heglum Homstad og Stina Ramstad. FOTO: BJØRN TORE NESS 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Vi hører stadig om at de unge svikter de tradisjonelle trykkmediene til fordel for nyheter og lesestoff på nett.

Elevene på Vestbyen skole har gått motsatt veg.

– Nå til dags foregår nesten alt på nett. Vi synes det er viktig å ta vare på papiravisa, sier Margrethe Heglum Homstad.

Hun er en av seks i redaksjonen som har laget avisa Utdanningsløpet. Mens tradisjonelle avishus sliter med å gå rundt, har elevene i 5., 6., og 7. klasse funnet en måte å tjene penger på – og det helt uten annonser.

– Vi har brukt skolens printere til å trykke opp litt over 300 aviser, som vi selger selv – for 50 kroner stykket, sier Andreas Knudsen Marsfjell, redaktør for avisa Utdanningsløpet.

Dermed slipper de utgifter for både opptrykk, utkjøring og levering. Onsdag var de på Rema Rock City for å tilby kundene produktet sitt.

– Salget går bra, kunne redaksjonen fortelle da konkurrenten NA stakk innom.

I avisa har de intervjuet både lærere, elever og Namsos-ordfører Arnhild Holstad.

– Det var artig å intervjue ordføreren. Hun er ei kul dame, sier Vilde Hals – som har lyst til å bli journalist.

– Vi skriver om ting som har skjedd det siste skoleåret, som skidag og talentiade. Og så har vi laget tegneserier, quiz, kryssord og rebus, sier redaksjonen.

– Hva skal inntektene gå til?

– De skal vi bruke til teknisk utstyr til skoleavisa, som kamera og kanskje en ny pc, opplyser redaktør Marsfjell.