Carina (28) møtte D.D.E.-gjengen igjen - 21 år siden forrige gang

– Jeg er helt «mo» i knærne

Du skal ta godt vare på fansen for å være på høyden i 25 år. Denne historien viser noe av hemmeligheten bak D.D.E.s popularitet.

nytt stjernetreff: Carina Trones har vært D.D.E.-fan helt siden hun var lita. Og da hun troppet opp med det gamle bildet og paraplyen, som bandet signerte helt tilbake i 1996, var ikke Konsert i Mo i Rana.  Foto: Marius Langfjord, T-A

NAMDALSAVISA

MO I RANA: Vi skrur klokka tilbake til en høstdag i 1996. Carina Trones er åtte år og stor D.D.E.-fan. Hun skjønner ikke hvorfor hun ikke kan bli med mamma og pappa på konsert når favorittbandet er i heimbyen.

Men faren vet råd; han tar likså godt mot til seg og spør Bjarne Brøndbo om en autograf til dattera rett etter at konserten er over.

– Da hadde de ikke tid, men Bjarne sa at vi kunne møte bandet på hotellet der de bodde dagen etter. Men vi måtte ikke si det til noen – de var nok redd for at mange andre også skulle komme, forteller Carina.

Les alt om den spesielle turneen i disse sakene:


Tett på D.D.E. i Bergen, Murmansk og Mo - se bildene!

NA og T-A ble med på turen - og her er bildene!

 


«Opplevelsene har stått tettere enn gatehullene i Murmansk»

Torbjørn Tørset og Lars Øvereng har tilbrakt den siste uka i bilen. De startet Opel-en i Trondheim sist søndag, og i dag vinket D.D.E.-gutta dem god tur heim den siste etappen - fra Mo i Rana til Namsos.Her synger de Vinsjan på kaia - i Murmansk

Det er over 100 mil mellom kaia i Namsos og kaia i Murmansk. Likevel føltes det helt rett da D.D.E. lørdag morgen framførte sin mest kjente låt i den russiske havna.Champagnefeiring etter russisk D.D.E.-fest

Så er det altså et faktum: D.D.E. har spilt trønderrock i Murmansk. Det er vel verdt en skål!

D.D.E. åpnet tredagersturen med et smell

Fortsatt like fandenivoldsk

De som tror 25 år i manesjen har tatt glansen av D.D.E., må tro om igjen. Torsdag tok de bergenspublikummet med storm.D.D.E. måtte vente i det lengste på de rette papirene

Etter en lang og tungrodd prosess med den russiske papirmølla er D.D.E. klare for sommerens store begivenhet.

 

Bjarne samlet gjengen

Og da familien kom til Meyergården dagen etter konserten, som trakk mellom 4.000 og 5.000 mennesker på kaia i Mo, fikk ungjenta et minne for livet.

– Enkelte av medlemmene i gruppa var ikke der da vi kom, men Bjarne beordret dem ut til et gruppebilde sammen med hele familien vår. De signerte også på denne, sier Mo-jenta og viser fram en gul paraply og gruppebildet fra 1996.

1996 - Carina på 8 år (helt til venstre) får møte sine idoler i D.D.E.  Foto: privat

 

Der står veslejenta sammen sitt største idol den gang; Bjarne Brøndbo. Nå er Carina blitt 28 år og mor til to unger selv, som også hører og synger på D.D.E.-låter.

Lørdag kveld, etter konserten i heimbyen, fikk Carina et nytt møte med namsosbandet backstage – på samme hotell som for 21 år siden.

– Jeg har vært på flere D.D.E.-konserter og hører mye på dem fortsatt. De ga meg et minne for livet da jeg var lita, og det er kjempeartig å få møte dem igjen. De leverte en kjempebra konsert her i kveld, og virker som en svært jordnær gjeng som virkelig tar vare på fansen, sier Carina Trones.

fjellstøtt D.D.E. leverte varene under Hagefesten i Mo i Rana lørdag kveld. Rundt 2.000 møtte opp i regnværet.  Foto: Marius Langfjord, T-A

 

Vinsjan er favoritten

– Rams opp de tre beste sangene våre, utfordrer Bjarne når Carina møter bandet i hotellrommet på Meyergården, som fungerer som backstage for hagefesten som samlet rundt 2.000 mennesker i regnet.

– Vinsjan på kaia, E6 og en julesang, svarer Carina kontant.

Og før hun og faren forlater hotellet blir det både fotografering og signering av den gule paraplyen.

Nå kan hun legge enda et D.D.E.-bilde inn i familiealbumet. Og se ikke bort fra at det kommer en ny generasjon D.D.E.-fans i Mo etter henne…

– Tusen takk for en opplevelse for livet. Nå er jeg helt «mo» i knærne, sier 28-åringen og smiler bredt.

D.D.E. var også i meget godt fornøyd med den siste konserten i tredagers-stuntet.

– Alt har gått som planlagt. Nå er jeg lettet og glad, sier Eivind Berre.