Nok en gang er det tatt rekordstor canadarøye i Kvesjøen

Kjell C. Rambech fra Trondheim dro opp en rugg på 10,3 kilo med stang.

REKORDFANGST Her er Kjell C. Rambech med storfangsten.  Foto: Christer W. Gjøvaag

NAMDALSAVISA

LIERNE: Det er sportsfiskenettstedet hooked.no, som melder om den oppsiktsvekkende fangsten som ble tatt 6. juni i år.

– Jeg har jo fått noen canadarøyer tidligere, men da denne fisken hugg, skjønte jeg straks at det var noe skikkelig digert i andre enden, sier Rambech til nettstedet.

Rekord-sjøen

Canadarøye er en fisk som egentlig er hjemmehørende i Nord-Amerika. Den finnes likevel i en håndfull vann i Norge, blant annet Lutvann i Oslo og Kvesjøen i Nord-Trøndelag. Arten vokser seg stor, men er også regnet som en av de aller vanskeligste ferskvannsfiskene å få på stang her til lands.

Inntil i fjor var den gjeldende norgesrekorden på arten 6,82 kilo, en tretten år gammel fangst fra Lutvann. Denne ble slått da Wilhelm Skilhagen dro opp en Canadarøye på 10,2 kilo - også denne i Kvesjøen.

160 gram over rekord

–  Fisken var ikke spesielt sterk, men den var blytung. Den ristet også mye på hodet, noe som er nervepirrende nok i seg selv. Heldigvis gikk landingen som den skulle, og da kunne jubelen slippes løs, sier han tilHooked.

Vel oppe i båten ble fisken målt til 103 centimeter og veid til 10 360 gram. Dette er 160 gram over fjorårets rekord.

Nettstedet påpeker for ordens skyld at det er tatt enda større canadarøyer enn dette i flere vann i Norge, men aldri på sportsfiskeredskap.

– Fisken ble behandlet med varsomhet i båten, og den svømte fint tilbake der den kom fra etter veiing, måling, skjellprøver og fotografering, forteller Rambech til nettstedet.