– Ønsker at området skal brukes av folk

Flatanger camping gjenåpner i ny drakt

I 2013 tok Ove Magne Ribsskog over heim- gården på Ribsskog i Flatanger. Nå åpner han og familien dørene på campingplassen som har ligget brakk i 25 år.

Naturskjønne omgivelser: Familien som snart kan kalle seg drivere av en campingplass: Fra venstre: Hanne Marie Tyldum Ribsskog (13), Hilde Tyldum Stordahl, Magnus Tyldum Ribsskog (11) og Ove Magne Ribsskog.  Foto: Jonas Olsen

Vi er jo klar over at første sesong vil være en prøveperiode.

Hilde Tyldum Stordahl
NAMDALSAVISA

FLATANGER: Lørdag åpner Flatanger camping dørene på Ribsskog. De siste månedene har familien på fire hatt sitt såre strev med å male, rydde, snekre og gjøre ting klart til dagen hvor de gjenåpner campingplassen.

– Det ble mye mer arbeid enn jeg først tenkte, sier Ove Magne Ribsskog og humrer.

Yre av liv

Det er på heimgården hans de nå åpner campingplassen som foreldrene startet opp på 70-tallet. På 80-tallet yret det av liv her, men forskjellige omstendigheter gjorde det slik at drifta måtte legges ned på starten av 90-tallet. Siden den gang har campingplassen ligget brakk.

Høsten 2013 flyttet Ove Magne og familien inn på heimgården, og siden den gang har de gått med en tanke om kanskje en dag å starte opp campingplassen igjen.

Nå er den dagen kommet.

– Hovedårsaken til at vi ønsker å åpne campingplassen igjen, er egentlig at vi har lyst til at folk skal ta i bruk området rundt her. Her har vi flott natur og fine omgivelser, og det er noe vi synes burde brukes. I tillegg føler vi at det trengs en familievennlig campingplass her i Flatanger. De tilbudene som finnes her er mer spesialiserte, og kanskje ikke opp mot barnefamilier. Det er litt det segmentet vi sikter oss mot. Vi har samarbeid med de andre aktørene i området, og føler at vi supplerer det eksisterende tilbudet, forteller Ove Magne og kona Hilde Tyldum Stordahl.

Dagen før dagen har familien mye å tenke på før de kan ønske de første gjestene velkommen til campingplassen, som inneholder mellom 14 og 16 plasser for bobil eller campingvogn samt tre utleiehytter. Campingplassen fra 70-tallet holdt ikke mål opp mot dagens standard, og derfor er det blitt gjennomført en rekke moderniseringstiltak.

– Vi har gravd over en kilometer med ny vannledning. Før var det kun en brønn som sto for vannforsyninga til gården, og det holder ikke, forklarer Ove Magne.

Mye å gjøre: Hanne Marie Tyldum Ribsskog (13) og Magnus Tyldum Ribsskog (11) pakker ut de nye kanoene dagen før de første gjestene ankommer.  Foto: Jonas Olsen

Flere tiltak

– Det ble litt halleluja-stemning da vannet var på plass og vi kunne bruke mer enn to minutter i dusjen, legger Hilde til.

Campingplassen ligger i ei skråning, og derfor har plassen til bobiler og campingvogner blitt terrassert og fått ny strømforsyning.

– Sanitæranlegget er også delvis oppusset og det er montert ny tømmeplass for septiktankene til bobilfolket, forklarer Ove Magne.

– Vi har også fått på plass et lite lekestativ og trampoline, slik at ungene har noe å holde på med, skyter Hilde inn.

– Hvor mye har det kostet dere å stelle i stand campingen?

– Det er ikke så lett å si. Det er flere ting som har kostet mye mer enn vi først tenkte. Bare det å kjøpe to myggfjernere som dekker fire mål hver, kostet jo et titall tusen kroner per stykk. Gravinga av ny vannforsyning kom fort opp i 300.000 kroner. Alt i alt nærmer vi oss nok en million kroner, sier de.

I første omgang har familien konsentrert seg om å få istand sanitærbygg og oppstillingsplass for bobil og campingvogn. Videre framover har de flere ideer om hvordan campingplassen skal bli et attraktivt reisemål.

– Vi har kjøpt inn to kanoer for utleie, og campingen ligger veldig fint til med vann på begge sider og nært fjellet. Du har en nærhet til alt det Flatanger har å by på, og du trenger ikke dra langt ut på havet. Her kan ungene leke trygt ved sjøen, og det er flere muligheter til å nyte naturen uten at du trenger å reise langt, mener Hilde.

På gården har de også islandshester som det er planer om å ta i bruk.

– Ridebane er under arbeid, og etter hvert blir det flere dyr på gården, forteller de.

Jobb ved siden av

– Skal campingen være en fulltidsjobb?

– Nei, det skal det nok ikke. Som sagt er hovedgrunnen til at vi åpner campingen at vi ønsker at eiendommen skal tas i bruk, svarer Ove Magne.

– Vi er jo klar over at første sesong vil være en prøveperiode, men når folk blir klar over at vi er her, vil jeg ikke bli overrasket om det blir fullt av folk her neste sommer, sier Hilde Tyldum Stordahl.

kajakk: Hanne Marie Tyldum Ribsskog (13) og Magnus Tyldum Ribsskog (11) benytter ofte muligheten til å padle i kajakk like nedenfor campingplassen.  Foto: Jonas Olsen