Ikke todagers valg – kun «valg i butikk»

For første gang på mange tiår blir det valg kun en dag i Nærøy til høsten. To dager med «valg i butikk» skal kompensere.

VALG I BUTIKK: Fra venstre: Coop-leder Marit Dille, ordfører Steinar Aspli og assisterende rådmann Camilla Vågan.  Foto: Sturla Nordbøe

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Dette vedtok Nærøy kommunestyre i siste møte. Stortinget vedtok i fjor sommer at kommuner som skal ha valg over to dager, måtte vedta dette samtidig med budsjettet for inneværende år. En rekke kommuner har ikke vært klar over dette, deriblant Nærøy.

For å kompensere dette vedtok valgstyret i vinter å avholde forhåndstemming lørdag 3. september og fredag 8. september ved kjøpesenteret Coop Kolvereid. I tillegg er det som vanlig åpnet for forhåndsstemming ved kommunens servicekontor fra og med 10. august til og med 8. september.

Senere har myndighetene åpnet for todagers valg likevel. Derfor ble saken lagt fram for kommunestyret torsdag. Politikerne vedtok å opprettholde valgstyrets beslutning om valg kun en dag og ikke søke om todagers valg.

Vedtaket er i tråd med rådmannens innstilling i saken. Ordninga med «valg i butikk» skal evalueres for senere beslutninger om valg.