– Savner Strindheim

Heidi Hestmark & co gjorde som ventet kort prosess med konkurrentene, og leder med nærmere 18 minutter på nærmeste lag etter første dagsetappe av St. Olavsloppet.

FØRST I MÅL: Ankerkvinnen Heidi Hestmark stopper klokka s,i som viser at det gikk fort unna også onsdag. Men uten Strindheim til start er det ikke den store spenningen om hvem som skal vinne årets stafett.  Foto: Svein-Tore Hovd

FØRSTE KONKURRANSE: Morten Skarstad hadde årets første konkurranse i St.Olavsloppet onsdag. Og nok en gang imponerte han kraftig - med tredjeplass på etappen.  Foto: Svein Tore Hovd

NAMDALSAVISA

ÅRE: For uten Strindheim til start har det ligget i kortene at årets stafett ikke vil bli veldig spennende med tanke på førsteplassen. Namdal LK og Strindheim har knivet hardt i flere år, men i år er ikke trondheimslaget til start.

– Jeg savner Strindheim, jeg skal ikke nekte for det, sier Heidi Hestmark, mens hun puster ut etter siste etappe – hennes andre for dagen. Begge dagsetappene endte med seier for henne, som det gjorde for sju andre av lagets løpere.

– Byåsen ligger heldigvis ikke veldig langt bak, så vi skal ikke ta noe for gitt. Men uansett hadde det vært moro om Strindheim hadde vært her. Den tette kampen med dem var spesiell, men uansett er St. Olavsloppet kjempeartig. For oss i Namdal LK er dette ei stor greie, sier Hestmark.

Strålende av gutta

Mens damene løp inn til forventet ledelse, imponerte gutta kraftig med å ta tredjeplassen første dag. Samlingslaget Team Lerøy Hitra er som ventet i tet, med Strindheim seks minutter bak. Namdal LK hadde lenge en hard kamp med Petter Northugs Mosvik, men i mål var Mikael Olsen & co nesten seks minutter foran Mosvik.

– Dette er vel noe av det beste herrelaget har gjort noen gang, sa Mikael Olsen – veldig fornøyd.

Og av alle løperne på laget imponerte kanskje eldstemann aller mest. Håvard Jakobsen ble nummer to på sin etappe – imponerende av Lund-mannen som om en måned fyller 45 år.

PS: På Team Lerøy løper snåsningen Jon Arne Gaundal. Han løp så fort at han likeså godt vant sin etappe!

Av enkeltresultater blant damene hadde løperne Maria Wågan, Namdal LK, Heidi Hestmark, Namdal LK, og Hanna Mørkved, Spillum, alle løp som gjorde at de plasserte seg blant de 15 beste – gutta inkludert!

Her finner du resultater fra St. Olavsloppet