Mora til jente (3) framstilt for fengsling

Fengsles i to uker med brev- og besøkskontroll

Mora til treåringen som døde er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Hun anket på stedet. Stefaren ble varetektsfengslet i fire uker onsdag.

TO UKER Politiadvokat Jørgen Aunet ba om to uker varetektsfengsling for mora til barnet som døde onsdag. Påtalemyndigheten fikk medhold i retten. 

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: En mor i 20-årene og en stefar i 30-årene ble natt til mandag pågrepet og siktet for å ha utøvd vold mot en tre år gammel jente, etter at barnet ble brakt til legevakt med store hodeskader. Onsdag døde jenta av skadene.

Torsdag ble mora fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Politiadvokat Jørgen Aunet ba om to ukers varetektsfengsling med isolasjon i begge og fikk delvis medhold.

Retten gikk ikke med på full isolasjon av den siktede mora. Det ble i stedet ilagt brev- og besøkskontroll, samt mediekontroll. Påtalemyndigheten anket avgjørelsen, skriver Adressa.no

Mora anket kjennelsen på stedet. Påtalemyndigheten anket også på stedet, på grunnlag av punktet om isolasjon.


Ikke nok med kontroll

Påtalemyndigheten har anket punktet om at kvinnen ikke ble ilagt full isolasjon. De mener at det foreligger en fare for bevisforspillelse dersom kvinnen ikke ilegges dette.

– Uten dette vil hun være en del av et felleskap med andre insatte, og da mener vi det er en fare for at det kan tilflyte intformasjon som hun eller andre påvirkes av, sier politiadvokat Amund Sand.


Politiet ønsker kontakt med alle som har opplysninger knyttet til saken. De som informasjon som kan være til nytte bes ringe politiets tipstelefon på 74 12 10 00. Denne telefonen er bemannet mellom kl 08.00 til 15.10.


Tre år gammel jente fra Overhalla døde av hodeskader

Mor er siktet, stefaren er varetektsfengslet

Den tre år gamle jenta som natt til mandag ble fraktet til St. Olavs Hospital med livstruende skader, døde onsdag formiddag.

 

Fire uker for stefar

Stefaren ble fremstilt for fengsling i Inntrøndelag tingrett onsdag klokken 14.00. Rettsmøtet gikk for lukkede dører.

Onsdag ettermiddag ble det kjent at han er fengslet for fire uker, med restriksjoner i to av dem.

– Det er bedt om full isolasjon i to uker, sa Amund Sand, politiadvokat, til Trønder-Avisa etter en pressekonferanse onsdag.

Retten tok politiets begjæring til følge.

Det var natt til mandag at AMK-sentralen fikk melding om at ei jente på tre år var skadet. AMK rykket ut og legen som behandlet jenta slo umiddelbart alarm, og mente at hun måtte være utsatt for vold. Legen kontaktet barnevernet, som igjen varslet politiet – klokken 03.02.

Kort tid senere ble jenta fraktet til St. Olavs Hospital i luftambulanse med alvorlige hodeskader. Onsdag døde hun av disse skadene.


- Tragisk for alle berørte

Ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldym, sier han håper folk tar fram sine gode egenskaper og viser varme overfor dem som er berørt.

 

Nekter for å ha gjort det

Begge sa tirsdag, ifølge sine forsvarere, at de nektet straffskyld for volden.

Moren og stefaren ble først siktet for familievold etter straffelovens §282. Senere er siktelsen blitt endret til å omfatte grov kroppsskade med døden til følge etter §274 – en siktelse som har en strafferamme på inntil 10 års fengsel.