Ikke så dramatisk for Namsos

Fungerende ordfører i Namsos, Amund Lein, synes det er trist at åtte ansatte på Hero mister jobben, men tror ikke det blir like dramatisk for Namsos kommune som det var for Grong.

INGEN BOMBE Fungerende ordfører i Namsos, Amund Lein, synes synd på dem som mister jobben, men sier det ikke var noen bombe. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Først og fremst må jeg få si at det er veldig trist, men det var heller ingen bombe at dette skjedde nå, sier Amund Lein, fungerende ordfører i Namsos.

Det er først og fremst kompetansen som er opparbeidet over flere år Lein frykter blir borte.


Nedleggelsen av asylmottaket i Namsos

Ansatte tar det med fatning

180 plasser ved Hero sitt asylmottak legges ned 1. oktober og åtte ansatte mister jobben. Beslutninga kom ikke overraskende på de ansatte på mottaket i Namsos.

 

– Kompetansen er gjerne noe som forsvinner med mottaket. Om det er behov for mottaksplasser om to år igjen, er det ikke sikkert kompetansen er her. Men isolert sett, er ikke dette så dramatisk for kommunen. Opplæringssenteret består som vanlig, og det er tre ansatte der som slutter med naturlig avgang. Det er ikke lyst ut ledige stillinger, så det er ingen som får sparken, forteller Lein.

– Hva skjer videre?

– Vi kommer ikke til å mane til fakkeltog som de gjorde i Grong, og det tror jeg heller ikke vil ha noen betydning. Men jeg vil poengtere at jeg har stor sympati med dem som mister jobben, sier Lein.