Flytter heim og vil satse meir

Maria Wågan har fått sin landslagsdebut i lag-EM for Norge og pulverisert sine personlige rekorder. Neste karrieresteg skal skje heime i Namsos.

FLYTTER HEIM Maria Sagnes Wågan tar med seg samboer Petter Rypdal og flytter heim til Namsos. – Hun vil sette en standard i treningsarbeidet, sier sportslig leder Bjørn Røthe. Her er Wågan på veg mot bestetid på sin etappe fredag.  Foto: Svein Tore Hovd

VINNERLAGET Elisabeth Wendelbo strekker armene i været når målet passeres, vel vitende om at ingen kan nekte Namdal LK seieren i årets St. Olavsloppet. I alle fall må det en real kollaps til på siste dag hvis det ikke skal bli sammenlagtseier.   Foto: Svein Tore Hovd

NAMDALSAVISA

LEVANGER: – Både jeg og samboeren har fått oss jobb i Namsos, så derfor blir det flytting til Namsos. Det blir spennende, sier Wågan.

Ny treningshverdag

Hun har hatt ei utvikling som løper som har vært oppsiktsvekkende. Så fort har det gått med joggesko på beina at hun forrige helg løp for Norge under lag-EM i Finland.

Nettopp det mesterskapet har inspirert Wågan til å satse enda mer – og den satsinga skal altså skje med adresse Namsos.

– Det skal bli bra. Jeg håper selvsagt å bidra treningsmessig i Namsos. Det er mange der jeg kan trene sammen med, sier hun mens hun puster ut etter sin etappe mellom Vaterholmen og Inndal.

Selv syntes hun ikke det gikk spesielt for der.

– Jeg hadde ingen topp følelse, og så var det så varmt, sier hun etter etappen som ble gjennomført i 22 graders varme.

Selv om hun har trent og satset godt i flere sesonger, ønsker hun å ta satsinga til et nytt steg.

– Ja, jeg skal bli enda mer seriøs i alt jeg gjør. Foran årets sesong så bestemte jeg meg for å ha mer kvalitet på alle treninger, og være veldig bevisst på hvilken treningssone jeg skulle ha på øktene. Det virker som om det har fungert godt for meg, så jeg vil nok fortsette på den linja, sier hun.

– Hva håper du å bidra med i treningsmiljøet i Namsos?

– Jeg håper jo å bidra på flere måter. Jeg håper mange er motivert til å trene godt. Det er jo mange der jeg får matchet meg mot, sier hun.

Også samboeren Petter Rypdal er en meget god løper, som også vil tilføre Namsos-miljøet mye i treningshverdagen.

Betyr mye

Det tror også sportslig leder i Namdal LK, Bjørn Røthe.

– Det er det ingen tvil om. Det er morsomt at en så god løper som Maria, som tross alt har løpt for landslaget, nå blir i vårt daglige treningsmiljø. Det er klart hun vil bidra til å legge lista, og det vil nok hele miljøet tjene på, sier Røthe.

– Hun er jo både en treningsressurs og en profil, og nå vil hun være med på å sette standard i mye av det vi gjør. Jo, det skal bli bra, sier han.

Wågan selv er opptatt av at løpermiljøet i Namsos og Namdal skal opprettholdes.

– Jeg håper jo folk er motiverte til å komme på trening og trene godt. Jo større treningsmiljø vi får, jo bedre er det, smiler hun.

Mot klar seier

Wågan & co. går helt programmessig mot klar seier i St. Olavsloppet. De leder nå med nærmere 40 minutter.

Torsdag vant seks av løperne sine etapper, og da sier det seg selv at det fort blir avstander bak på listene. En av de fire etappene som ikke ble vunnet, ble for øvrig vunnet av Tonje Marstein på Namdal LK 2.

Så fort har damelaget løp, at de ligger som nummer 21 samtlige lag inkludert.

Namdal LK 2 i dameklassen ble nummer fire fredag, og har samme plassering før siste dag.

Også Namdal LK 1 i mosjonsklassen ble nummer fire, men holder tredjeplassen sammenlagt. Team Lerøy og Strindheim tar de to første plassene i loppet, og så har Mikael Olsen & co. gode muligheter til å ta tredjeplassen.

Namdal LK 2 ble nummer 12, Namdal LK 3 nummer 39, Overhalla/Grong nr. 57, Spillum 65, Namdalseid 11 og Sætervik 126.

I klassen «endagers» ble Ytre Namdal Løpelag nummer to.