– Det er skikkelig god stemning her på stasjonen med fjellene og den koselige stasjonsbygninga

Full folkefest på togstasjonen

Fikk se togets ankomst: En skulle nesten tro hele Grongs be­folk­ning hadde møtt opp på togstasjonen for å ønske NRKs sommertog velkommen. Fullt var det i alle fall på stasjonen. Noe det også hadde vært på flere stasjoner da toget passerte Namsskogan og Harran tidligere på dagen.  Foto: Tor Ivar Viken

NAMDALSAVISA

GRONG: Det er sjeldent en ser så mange mennesker på Grong Stasjon når et tog stopper, som det en gjorde fredag. Det var heller ikke hvilket som helst tog som stoppet denne sommerdagen. For det var nemlig NRKs sommertog. Med flagg på fronten suste de inn på stasjonen klokka 14. 17.

– Det er så vakkert. Jeg kjenner jeg nesten får tårer i øyekroken, utbryter Judith Holand Skage, og ler litt.

På perrongen var det fult med folk. Norske flagg veide i den varme sommervinden. Mobiltelefonene var oppe for å filme togets ankomst. Og ikke minst, heftig vinking til NRK og toget. Denne heftige vinkinga ble akkompagnert av toner fra Grong Musikkforening.

Spesielt koselig i Grong

Dette ga en stemning NRKs sommertog ikke har opplevd hit til, skal vi tro programleder Jeannette Platou.

– Veldig bra oppmøte det er her i dag. Artig med så mye folk, så jeg gleder meg til sendinga, smiler Platou til ordfører i Grong, Skjalg Åkerøy.

Ordføreren haster videre. Ordførerkjedet vises til tv-kameraene, og lokale gründere skal vises fram.

– Det er veldig godt opplegg her. Skikkelig god stemning. Og så fint med fjellene og den koselige stasjonsbygninga, sier Platou.

 

For programlederen som nå allerede har fått besøkt en del stasjoner fra Bodø og sørover, er det visstnok en forskjell i stemning fra sted til sted.

God stemning

– Ja, har var det en veldig koselig stemning, med musikk og alt da vi kom kjørende inn. Jeg tror det blir en veldig fin sending her ifra, sier Platou, før hun løper videre sammen med medprogramleder Nicolay Ramm for å prate med de lokale som gjestet sendinga senere på kvelden.

Det var ikke kun i Grong oppmøtet var stort. Da toget passerte både Namsskogan og Harran stasjon var flere ute og vinket til statskanalen.

NRKs sommertog inneholder ikke bare utstyr, folk og studio, men også ei opplevelsesvogn. På veggen på vogna var det Kahoot-quiz på storskjerm, men det som trakk til seg flest var Fantorangen.

I det han gikk ut av togvogna ble han mottatt som en superstjerne av den yngre generasjonen. Fantorangen-bamser veivet i armene til barn. Sammen med Fantorangen kom også barne-tv-figuren Perla, men en så tydelig hvem som var mest populær blant barna.