Fenomenet Lothepus trakk publikum

Lothepus hadde ikke hørt om Flatanger før han fikk spilleoppdraget under Tangspræll-festen. Men folket hadde hørt om Lothepus.

Nesten 1.000: Lothepus – Leif Einar Lothe – skapte liv i regnværet.  Foto: Ove Magne Ribsskog

NAMDALSAVISA

LAUVSNES: Mellom 900 og 1000 møtte opp på utefesten i regnværet på Lauvsnes for å få oppleve det som nesten må betraktes som fenomenet Lothepus.

Farmen

For populariteten har tatt helt av etter at Lothepus – Leif Einar Lothe – vant «Farmen Kjendis» på TV2. Hvorfor skjønner han ikke helt selv heller.

– Nei, og jeg tror ikke det er mange som skjønner det, sier han når vi treffer ham rett før han skal på scenen på Lauvsnes lørdag kveld.

Han tar seg tid til en liten prat, og forteller at det har tatt helt av. Nå er det spilleoppdrag tre dager i uka, og seertallene for tv-serien «Fjorden Cowboys» går rett til værs. I dokumentaren på TV2 Zebra følger vi Lothepus både som sprengningsbas, entreprenør, countryartist – og ikke minst samboeren til Randi.

Populær

Populariteten var stor også på Lauvsnes. Der stilte han opp på selfies på Zanzibar tidlig på kvelden, men måtte rømme da pågangen ble vel stor.

– Du har draget på damer?

– Det hjelper ikke når jeg er halvvegs gift. Samboeren min sitter heime og er sur fordi hun ikke fikk være med, sier Lothepus.

Han tror noe av populariteten kan skyldes at han snakker rett fra levra. I tv-dokumentaren «Fjorden Cowboys» er det ingen regi, og ingen ting filmes to ganger. Det som skjer er det som havner på tv-ruta.

Populær: Lothepus opplever stor popularitet om dagen  Foto: Ove Magne Ribsskog

 

Heime i Odda driver han firmaet sitt med fire gravemaskiner og to borerigger. Heldigvis har han folk som kan ta seg av jobbinga mens han selv er rundt på spilleoppdrag.

Lothepus og bandet gikk på scenen litt over klokka 23 i regnvær, men publikum lot ikke til å bry seg om været. I stedet skålte de med Lothepus og var med på notene.

Etter spillinga signerte han t-skjorter og gikk rundt og slo av en prat med folk.

– Vi er godt fornøyd med at mellom 900 og 1000 kom på festen, og at arrangementet gikk veldig greit. Vi hadde ikke akkurat værgudene med oss på kvelden, sier Jens Martin Olsen i Tangsprællkomiteen.