Reiste fra Tasmania til Nærøy

– Det er morsomt å ha en «Aussie» til i byen

Tobias Tenbensel ønsket seg til Norge på utveksling. På plass i Kolvereid ble han tatt imot av Peter Fischer, som også kommer fra Australia.

Utveksling: Peter Fischer (til venstre) har åpnet opp heimen til Tobias Tenbensel som er på utveksling i Norge. 

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Forrige søndag landet 23-år gamle Tobias Tenbensel på Gardermoen. Videre fulgte fire dager i hovedstaden, før turen gikk til Kolvereid. Her skal han være i nesten tre uker.

– Til sammen skal jeg være 90 dager i Norge. Jeg ville oppleve noe annerledes, sier Tenbensel, som forteller at han vant turen gjennom organisasjonen Rural Youth og et utviklingsprogram tilknyttet 4H.

I konkurransen måtte han blant annet skrive et brev og fortelle om seg selv og hvor han ville dra. Han er den første som har valgt å komme til Norge.

– Været er likt som heime akkurat nå, men det er flere forskjeller. Det virker travlere her, og gårdene er mindre, sier han, og legger til at han heller vil møte folk og se hva de gjør enn å besøke turistattraksjoner.

På fisketur 23-åringen fra Tasmania har ikke lagt noen planer for turen, men han synes det var morsomt å bli tatt med på fisketur. 

 

– Jeg har ikke planlagt noe for turen. Jeg kom for å oppleve en annen del av verden, og tar det som det kommer.

Så langt har han blant annet besøkt Torghatt-hullet og vært på fisketur med Peter Fischer, som tok imot han på Kolvereid.

– Vi ante ikke hvem han var, men han oppfører seg og er flink til å fikse ting, ler Fischer, som synes det er artig å ha besøk fra Australia.

– Det er morsomt å ha en «Aussie» til i byen.