«Skjønnheten og udyret» mest sett

Første halvår ble det solgt 5.828.323 billetter på norske kinoer. Det er 0,8 prosent flere enn rekordåret 2016.

DISNEY SELGER FORTSATT «Skjønnheten og udyret» med blant andre Emma Watson er så langt den mest sette filmen i Norge.  Foto: Laurie Sparham

NAMDALSAVISA

OSLO: Vi må helt tilbake til 2006 for å finne et høyere tall for første halvår. At året har startet sterkere enn på samme tid i fjor er et godt tegn – 2016 endte nemlig som det beste kinoåret siden 1983.

– At vi fortsatt klarer å ligge foran dette året er nesten utrolig, og viser igjen hvor sterkt kinoene står blant alle kultur- og underholdningstilbud, sier adm. direktør Guttorm Petterson i Film & Kino.

Årets mest sette film er så langt «Skjønnheten og udyret», som har solgt 347.611 billetter siden premieren 17. mars. På andreplass ligger animasjonsfilmen «Vaiana» (296.285) mens «Pirates of The Caribbean: Salazar’s Revenge» er nummer tre (286.132).

Første norske film på lista (og den eneste blant topp ti) er «Dyrene i Hakkebakkeskogen», som med sine 206.150 besøk ligger på sjuendeplass.