Børre fikk svært sjelden bjørnefamilie på film

Under videoinnspilling til sin neste naturvideo fikk Børre Aasbø fra Bangsund noe helt spesielt på film.

UNIKT Disse fire bjørnungene overlevde vinteren. Det har naturvideofotograf Børre Aasbø fra Bangsund dokumentert.  Foto: Børre Aasbø

NAMDALSAVISA

LIERNE: Det oppsiktsvekkende med fotografiet er at den viser fire fjorårsunger i levende livet. Det er ifølge Aasbø første gang i Norden det er dokumentert at en søskenflokk på fire bjørner overlevde vinteren.

Bjørnefamiliens eksistens ble først dokumentert av Statens naturoppsyn sensommeren 2016. I mai 2017 tok naturfotograf Aina Bye et stilbilde av samme familie da hun var ute i området. Etter å ha vært på sporet av familien i tolv døgn lyktes Børre Aasbø å filme de i cirka en og en halv time. Noe den ene bjørneungen ikke likte.

Bjørnen ødela kameraet

– Jeg hadde et kamera med sensor stående ved bjørnene. Den ene bjørnungene ødela kameraet totalt. Det var bare bitene som lå igjen, men heldigvis var minnebrikken intakt, sier Aasbø.

NATURFOTOGRAF Børre Aasbø jobber med sin neste naturvideo  Foto: Bastian Øien Alstad

 

Den 23. juni la filmfotografen ut et innlegg på sin bedriftsside på Facebook, der han annonserte at han skulle gi bort en kopi av bildet til den som gjettet riktig på hvor mange bjørner som var fotografert. Innlegget har skapt mye engasjement og Børre har nå i underkant av 500 svar på spørsmålet. I kveld trekkes vinneren.

Naturfilm fra Nord-Trøndelag

Bildet er tatt med viltkamera under en klassisk naturvideoproduksjon i Lierne.

– Jeg filmer flere steder i Nord-Trøndelag, men Lierne er et sentralt område i videoen, forteller Aasbø som har planlagt å bruket ett år til på produksjonen før filmen blir utgitt.