To menn mistenkt for fyllekjøring

Politiet har hatt ei hektisk natt på jobb i Namdalen.
NAMDALSAVISA

Klokka 23.30 lørdag kveld avholdt politiet trafikkontroll på Leka.

– Ni førere ble kontrollert. Ingen bemerkninger, forteller operasjonsleder Ole Tuset i Trøndelag politidistrikt.

Klokka 00.00 fikk politiet en melding om et påkjørt rådyr på fylkesveg 768 ved Steine i Nærøy. Rådyret døde, mens det ble minimale skader på bilen. Viltnemda er varslet om påkjørselen.

00.34 ble det meldt om feststøy fra en privat adresse i Namsos. Politiet rykket ut, og mannen i 20-åra – som er registrert på adressen – lovet å dempe seg. Og det gjorde de, forteller politiet.

00.51 hadde noen meldt om uvettig kjøring med vannskuter utafor havna i Namsos.

–  Vi så vannskuterne, men klarte ikke helt å se den uvettige kjøringen. Dessuten var de et godt stykke utafor havnebassenget da vi ankom havna, forteller Ole Tuset.

00.59 fikk politiet melding om at en mann hadde tatt seg inn på en privat adresse i Rørvik. Huseieren ønsket å bli kvitt han, og da politiet dukket opp beklaget inntrengeren episoden.

01.21 ble politiet tipset om en mulig beruset sjåfør i Osen. Politiet rykket ut og fikk tak i sjåføren, som ifølge politiet framsto som beruset. Mannen i 20-åra er nå framstilt for prøvetaking, og har fått førerkortet sitt beslaglagt.

01.40 ble et rådyr påkjørt på en kommunal veg på Storsula i Ytre Vikna. Viltnemda er varslet.

01.48 fikk politiet melding om høy musikk fra en privat adresse i Namsos. Da politiet dukket opp var festen over, og de få som var igjen sto utafor huset og ventet på skyss.

02.12 rykket alle nødetater ut til Øverbygdvegen i Snåsa, der det lå en bil på taket og tutet. Politiet fikk først melding om at det var flere personer i bilen som ikke kom seg ut, men da nødetatene ankom stedet viste det seg å være en person i bilen. Mannen i 20--åra ble fraktet til legevakta i Steinkjer og politiet fattet raskt mistanke om at mannen hadde kjørt i beruset tilstand. Førerkortet hans ble beslaglagt, noe vedkommende ikke samtykket.

03.05 ble politiet kontaktet av en taxi-sjåfør i Namsos, som hadde en beruset kunde som han ikke ble kvitt. Drosjen kjørte til politistasjonen der den godt berusede mannen i 50-åra ble hjulpet ut av drosjen og kjørt heim av politiet.