Først til Rootsfestivalen – så til Rørvikdagan:

Foldafjord som festivalbåt

Lørdag tok MS Foldafjord med seg 75 namdalinger til Rootsfestivalen i Brønnøysund. Under Rørvikdagan får helgelendingene sjansen til å oppleve D.D.E og Grannes.

ATTRAKSJON Edvard Neerland (nærmest) og Odd Wennevik var blant de mange som fotograferte Torghatten før ankomst til Brønnøysund. 

PRØVER Skipper Geir Olsen skal for første gang forsøke å få med passasjerer andre vegen, fra Brønnøysund til Rørvidagan med D.D.E. og Grannes. 

NAMDALSAVISA

BRØNNØYSUND: Det var andre året FosenNamsos Sjø ASA satte opp Foldafjord til den store happeningen i Brønnøysund.

– I fjor hadde vi 80 med, denne gang ble det 75 personer på grunn av at noen meldte avbud i siste liten. Men tilbakemeldingene har vært veldig gode, så dette blir nok et tilbud neste år også, håper en fornøyd skipper Geir Olsen, som organiserer opplegget på vegne av rederiet.

Olsen førte ikke Foldafjord selv lørdag, men tok imot gruppa på kaia i Brønnøysund.

Heldige med været

FosenNamsos Sjø opererer med en pakkepris på turen. Denne omfatter både båtskyssen og festivalbilletter til Rootsfestivalen. På programmet lørdag sto både Astrid S og Kurt Nilsen, sammen med The Dogs og Big Country. Førstnevnte var ferdig da ytternamdalingene ankom byen, mens Nilsen fikk folket med seg.

Regnet har falt ned jevnt under musikkfestivalen. Lørdag var det imidlertid strålende sol og en flott båttur nordover Helgelandskysten. Foldafjord kjørte først sin ordinære rute fra Rørvik til Gutvik og Leka, før hurtigbåten fortsatte som charterbåt.

– Det er artig å prøve noe nytt. Båten er der, og da må vi bruke den, mener skipper Olsen.

Rørvikdagan på banen

Lørdag 29. juli gjør Olsen og rederiet et første forsøk på chartertur andre vegen, fra Brønnøysund til Rørvikdagan. Da står D.D.E., Grannes og Valentourettes på scenen i kystbyen. Selskapet har pakkepriser både fra Brønnøysund og Leka.

– Vi har plass til 90 passasjerer, og da må vi ha minst 80 for å kunne kjøre, forklarer Geir Olsen. De to turene andre vegen har begge gått i pluss, opplyser skipperen.

Det var representanter for Rørvikdagan som selv tok kontakt med rederiet med tanke på å arrangere turen fra Brønnøysund.

MS Foldafjord har et økende antall ekstraturer i sommerhalvåret. Geir Olsen sier det arrangers 15–20 charterturer utenom de faste ruteturene.

– Det er viktig å få hurtigbåten i bruk, også ned tanke på framtida, sier skipperen.