Lierne best på skole i Trøndelag

Kommunen er rangert som den 11. beste kommunen i landet innenfor grunnskolen. Høylandet er nest beste skolekommune i Trøndelag.

Topp resultat Både under ordføre Bente Estil (til venstre og forgjenger Alf Robert Arvasli, har Lierne kommune scoret høyt innen skole på kommunebarometeret.FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

LIERNE: – At vi gjør det så bra innenfor skole er kjempeartig. Lierne har i mange år jobbet målrettet med tidlig innsats hos elever med utfordringer. Rangeringa på kommunebarometeret viser at vi langt på veg har lyktes, sier ordfører Bente Estil og legger til:

– Vi har snudd pyramiden. Nå bruker vi mest spesialpedagoger hos de minste og så avtar bruken sånn at elevene stiller likt når de kommer til ungdomsskolen. I mange kommuner er utviklinga motsatt.

Lierne-ordføreren trekker også fram de ansatte.

– Det er klart vi må ha flinke lærere for å oppnå gode resultater.


Kommunal Rapport vurderer helsetjenestene i kommunene

Grong på jumboplass

Grong kommune havner aller nederst når Kommunal Rapport vurderer helsetjenestene i norske kommuner. Ordføreren sier derimot at det meste allerede er rettet opp.

 

Høylandet er den kommunen i Trøndelag med nest høyeste score innenfor skole. De får en 27. plass. Deretter følger Bindal (156), Namsskogan (179), Grong (199), Namsos (291), Flatanger (301), Overhalla (309), Vikna (360), Namdalseid (376) og Nærøy (387).

Leka, Fosnes og Røyrvik er ikke vurdert innenfor grunnskole.