De søkte etter nåla i høystakken – og fant den forliste sjarkfiskeren midt på det enorme havstykket

Sjarkfisker berget etter ei time i sjøen

Snakk om å finne nåla i høystakken: Da oppsynsbåten Toppskarv rykket ut for å lete etter den forliste sjarkfiskeren midt på åpne havet, oppdaget de mannen med en gang.

redningsmenn: Fra venstre: Styrmann Gustav Moe, skipsfører Per Bergmann, Nicolai Berner, Jan Brødreskift fra Fiskeridirektoratet, naturoppsyn Anders Voss Thingnes, maskinsjef Nils Carsten Nilsen. foto: sunniva eldegard sæternes 

Oddsen for å finne mannen med en gang var omtrent lik null.

Per Bergmann, skipper
NAMDALSAVISA

LEKA/RØRVIK: Naturoppsyn Anders Voss Thingnes var om bord i Toppskarv da den dramatiske meldinga kom på radioen onsdag ettermiddag: En sjark tok inn vann mellom Leka og Sklinna. Faren for at båten ville synke var overhengende.