Frida (19) er lærling på ysteriet

Etter å nærmest ha vokst opp på Elvekanten Ysteri, bestemte Frida Klæboe Mellingen seg for å ta kontakt med ysteriet for å få lærlingplass.

Navn: Frida Klæboe Mellingen Alder: 19 Bosted: Namsskogan 

I Steinkjer har man liksom byen like utafor døra. Det jeg setter pris på med Namsskogan er at det er stille og rolig her.

NAMDALSAVISA

I kjelleren på Elvekanten Ysteri står 19 år gamle Frida ved disken. Her har hun allerede jobbet på ysteriet ett år av lærlingeperioden. Nå gjenstår ett til, og det ser hun ikke mørkt på.

– Jeg trives veldig godt her, og jeg kjenner fabrikken fra før.

Kjenner ysteriet godt

Det er på Elvekanten Ysteri de lager Gammel Erik-osten som pakkes og kjøres ut til butikker i hele Norge. Her har hun vært mye i løpet av sin oppvekst på Namsskogan.

– Jeg har vokst opp med sønnene til sjefen på ysteriet, så vi var ofte her på ysteriet og smakte på osten, forteller hun.

På Grong videregående skole gikk hun kokkelinja, før hun begynte som lærling i Steinkjer. Da fikk hun heimlengsel.

– I Steinkjer har man liksom byen like utafor døra. Det jeg setter pris på med Namsskogan er at det er stille og rolig her.

I fjor sommer hjalp Frida til med å male på ysteriet. Da begynte hun å tenke på at det var mulig å skaffe seg lærlingplass i heimbygda.

Koser seg i Namsskogan

– Er dette et yrke du kunne tenke å fortsette med?

– Jeg liker jobben godt, og har alltid hatt lyst til å jobbe med mat. Men i utgangspunktet er planen å jobbe som institusjonskokk på storkjøkken.

– Hva er så bra med Namsskogan?

– Folkene og naturen. Det er mye trivelige folk som bor her, også er den fine naturen like utafor døra, sier Frida som helst er ute når hun tilbringer tid med vennene sine.

– Det har blitt en del grilling og fisketurer i sommer. Det er gode muligheter for å kose seg ute i Namsskogan bare været er fint, sier lærlingen som for tida har sommerferie.

Selv om hun setter pris på å ha marka så nærme, innrømmer hun at det til tider blir en del innesitting på Namsskogan også.

– Man blir sliten etter en arbeidsdag vet du, da er TV-skjermen fristende, ler hun.

– Tror du at du kommer til å bli værende i Namsskogan?

– Jeg skal nok en tur ut. Det ble litt raskt å flytte tilbake allerede nå. Men at jeg kommer tilbake er jeg ganske sikker på.

– Hva er det fineste stedet i Namdalen?

– Det er så klart Namsskogan. Enkelt og greit.