Tvunget til å bo hver for seg etter nesten 60 års ekteskap

Gammel kjærlighet ruster aldri

Etter å ha vært skilt i to og et halvt år, håper Samuel og Eldbjørg at de igjen skal få bo i samme bygg. Selv om det ikke blir i samme leilighet.

Hyggelig overraskelse: Da Samuel kom for å møte denne formiddagen, hadde Eldbjørg Strompedal lagt seg ned for å hvile etter frokosten. Og selv om det ble et kort besøk, var det godt for begge å bruke litt tid sammen før han måtte av gårde for å spille skotthyll. – Det hadde han måttet dra alene på, også om jeg hadde vært frisk nok til å være med, smiler Eldbjørg. 

Det er alltid godt å ha ham her. Og så håper jeg at han får flytte inn i omsorgsboligene som kommunen bygger.

Eldbjørg Strompedal
NAMDALSAVISA

NAMSSKOGAN: – Hadde jeg hatt sertifikatet hadde det ikke vært et problem. Men siden jeg måtte levere inn kortet for fem år siden, så er det litt vanskelig å komme meg fram og tilbake, sier Samuel Strompedal (87).