Skal fylle Kuben med rock

Det ryktes om svett og amerikansk rock i Kuben til helga, og i front på scenen står en ny mann. I likhet med de rutinerte bandmedlemmene i Clearwater er han over gjennomsnittet glad i musikken til et av 70-tallets største band.

Komplement: Tor Erik Fredheim er til daglig vokalist i det drammensbaserte bandet Fortunate Sons. Fredag står han på scenen i Kuben sammen med Clearwaters. Å få spørsmål om å spille sammen med dem, tok han som et komplement. 

NAMDALSAVISA

GRONG: – Vokalisten som egentlig synger hos oss, Gil Edwards, måtte melde avbud. Da kom vi på Tor Erik Fredheim som er med i bandet Fortunate Sons, sier Dagfinn Ellefsen.

– Han synes det var stas å få være med i bandet som inspirerte dem til å starte opp.

Ellefsen, som er fast medlem i bandet sammen med Gil Edwards, Tor Gunnar Stokke og Arild Moe, forteller at arrangementet fredag blir den første rockekonserten i det nye kulturhuset i Grong.

– Vi spiller i 20 kulturhus i året, men dette blir en sjelden foreteelse i Midt-Norge. Vi var i Grong for noen år siden, og ble veldig godt mottatt, sier han.

– Dette blir en kjempebra kveld. Vi gleder oss og ønsker alle velkommen.

Den vikarierende vokalisten ser og fram til å komme til Grong.

– Jeg spiller i et annet Creedence-band til vanlig, og er derfor over gjennomsnittet glad i musikken. Det blir morsomt å spille med nye folk, og det er alltid gøy å spille sammen med noen som har lenger fartstid enn deg selv.

Bandet han er vokalist i til daglig debuterte for ti år siden som oppvarmere for Clearwater. Nå er de ute på jubileumsturne.

– Å få spørsmål om å være med, tar jeg som et komplement, sier Fredheim.

– Som musiker i Norge må du være forberedt på å spille på mange forskjellige arenaer. Jeg synes det er spesielt morsomt med kulturhus, for der er det ofte et mer lyttende publikum.