Seilbåt ankommer Rørvik 12. august

Skal rydde stranda fri for plast

Seilbåten Sheba Queen som seiler fra Bergen til Tromsø på tokt for å rydde plastsøppel fra strendene, ankommer Rørvik på retur lørdag 12. august.

rydd opp: Småbåteiere og andre oppfordres til å samle plastsøppel på strendene. 

Strandrydding: Arrangørene Nina Grindvik Sæternes og Anne Grete Walaunet i Kystmuseet Norveg og Bård Sandnes i MNA. 

NAMDALSAVISA

RØRVIK: Prosjektet har tittelen «In the same boat», og den 20 meter lange seilbåten har mannskap med ungdommer fra mange land. Samtidig med Sheba Queen vil også Skattejaktens båt «LIVE» ankomme.

Miljøproblem

Plast i havet er et sterkt økende problem over hele verden, noe som etter hvert engasjerer svært mange. I Norge er mange opptatt av å redusere matsvinn.

Begge disse temaene er i fokus når seilbåtene ligger til kai ved Kystkultursenteret Norveg. Dette godt krydret med musikalsk følge av Thomas Brøndbo og smaksprøver av deilig mat fra grillen.

Lotteri

Midtre Namdal Avfallselskap (MNA) stiller med container og gjennomfører lokal trekning i kartonglotteri. Her er det enkeltkartonger med navn og telefonnummer på som trekkes.

Småbåteiere i regionen oppfordres til å rydde de strendene sørvest i Vikna som Oppdretternes Miljøservice og andre ikke har fått ryddet denne sommeren. Her kan søppelsekkene med strandplast leveres ved flytekaia ved Norveg, og disse blir med i eget lotteri. Selvfølgelig er det også anledning for de som samler plast enten til fots eller ved bruk av båt til å levere inn plastavfall samlet inn på andre strender i regionen.

I Norveg vil utstillinga – og da spesielt samtidsutstillinga om plast, som var ny tidlig i sommer – være tilgjengelig for alle besøkende.

Samtidig vil filmen Plastic Ocean bli vist på stort lerret i salen.

På kaikanten vil to kokker være i sving for å tilberede deilige smaksprøver av mat som går ut på dato denne dagen og dagen derpå. Dette i samarbeid med COOP Midt-Norge avd. Rørvik, som besørger råvarene.