Ber huseierne sjekke hekken

Vegetasjon som hindrer sikten kan føre til farlige situasjoner i trafikken.

SIKT Store hekker langs vegen kan hindre sikten i vegkryss.   Foto: ILLUSTRASJONSBILDE

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Folk som bor langs trafikkerte veger må klippe hekker og busker på eiendommene sine – av hensyn til egen og andres sikkerhet. Om ei uke starter ungene på skolen igjen og vi ønsker at flest mulig skal gå og sykle, sier Frode Tiller Skjervø i Trygg Trafikk i Nord-Trøndelag

Høye, tette hekker ved avkjørsler eller store greiner som henger ut i vegkryss gjør det svært uoversiktlig for både bilister, syklister og gående. Dette er en økende utfordring i sommermånedene.

– Det er du som bor langs vegen som er ansvarlig for å klippe hekk og busker på eiendommen slik at det er god sikt ved vegkryss og ved avkjørselen, sier Skjervø som ber folk om å ta en titt på egen eiendom og bidra til felleskapet.