Stoppet tysk bobil full av tyvgods

Et tysk par i 60-årene har stjålet 2.600 kilo med tomhylser, og ble stoppet på Kolvereid mandag kveld.

  Foto: Politiet

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Tirsdag morgen kan politiet fortelle at en bobil har blitt stoppet på Kolvereid etter et innbruddsraid på flere skytebaner i Nord-Norge.

– Det har vært en del tyveri fra skytebaner i det siste, og vi fikk melding om at det hadde vært et tyveri i Bindal, forteller operasjonsleder ved politiets operasjonssentral i Nord-Trøndelag.

Par i 60-årene pågrepet

Da bilen ble observert på Kolvereid slo politiet til.

– Vi kom over kjøretøyet, som var en bobil med utenlandske skilt. En mann og ei dame i 60-årene ble pågrepet, og vi fant til sammen 2.600 kilo tomhylser.

Det tyske paret er nå pågrepet og sitter i arresten i Trondheim mistenkt for sju forskjellige tyveri.

20 kroner kiloen

Til Adressa sier politiet at de ikke har fått noen forklaring på hvorfor paret har stjålet de mange tomhylsene.

– Nei, det vet vi ikke sikkert, men det er en viss verdi forbundet med det. Vi har fått et anslag på 20 kroner kiloen, sier Krogstad til avisa.

I følge Avisa Nordland er det kommet inn minst åtte anmeldelser etter innbrudd på skytebaner i Salten den siste tiden. Også Bladet Vesterålen og Banett.no har omtalt innbruddene.

Saken vil bli etterforsket videre.

Nyheter

Ellers kan politiet fortelle at det har vært ei rolig natt i hele fylket natt til tirsdag.

På våre nettsider kan du tirsdag morgen lese om Amund (20), som var på jobb som dørvakt da han ble angrepet og påført bruddskader i ansiktet.

Trønder-Avisa skriver om at Nord-Trøndelag hadde de største rovdyrtapene i landet i fjor, og at årets sommer er så og si like ille.

– 239 dyr er drept av rovdyr i Nord-Trøndelag hittil i år, ifølge Rovbase. Det er bare ti færre en i samme periode i fjor. Totalt ble 455 dyr registrert drept av rovdyr i Nord-Trøndelag i fjor – da Nord-Trøndelag hadde de verste rovdyrtapene i landet. Årets tap så langt er de tredje verste i landet, skriver T-A.

Været

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag tirsdag:

Opp i frisk bris av skiftende retning, sørvestlig liten kuling sør i Trøndelag i ettermiddag. Perioder med regn. Litt sol.


Ny radartjeneste utsolgt på kort tid

– Hårreisende at det er lovlig

To dager etter lansering ble Magnus Westers (31) nye radartjeneste utsolgt. Trygg Trafikk mener tjenesten burde vært forbudt.

 

Vil ha egenandelstak for tannlege på 2.500 kroner

SV-topp åpner munnen og gaper opp for mer statlig støtte, slik at det vil bli billigere å legge seg i tannlegestolen.