I kø for å hjelpe til med arrangementet

Åtte innvandrere har gjort en kjempeinnsats for å gjøre alt klart til Kolvereiddagene. Og flere står nærmest i kø for å hjelpe til.

UVURDERLIG HJELP: Åtte driftige karer fra Innvandringstjenesten meldte seg som dugnadsfolk under Kolvereiddagene. Og de har gjort sitt til at i år det meste på plass mye tidligere enn de fleste år. Fra venstre: Sten JohansenYonas Teseamichea, Simred Solomun Zere, Markas Bereket, Nahom Kidane, Nayef Aboshela, Mamok Hasson og Torkel Marsdal Hanssen. 

Dette er virkelig integrering i praksis.

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Før Kolvereid-dagene startet fikk komiteen forespørsel fra Innvandringstjenesten om de trengte hjelp. Noe de gjorde.

– Det å finne noen som har tid til å hjelpe til på dagtid kan ofte være et problem. Det er mye som skal monteres, flyttes og ordnes før dagene starter, og mens dagene er i gang. Når henvendelsen kom fra Innvandringstjenesten var vi snare ut med et ja, sier leder Torkil Marsdal Hanssen i komiteen.

Tirsdag morgen møtte åtte driftige karer opp, og det gjorde susen.

– Den jobben de gjorde har så langt vært fabelaktig. Vi har vel aldri ligget så godt an mot Kolvereiddagene på en tirsdag ettermiddag som vi gjorde i år. De sto på hele dagen. Har de ikke noe å gjøre, så kommer de og vil ha nye oppgaver, sier Sten Johansen i komiteen som har vært arbeidsleder for gjengen.

Men positiv innstilling og arbeidslyst går de løs på alle oppgaver de får.

– Det er nesten ikke så vi andre får ta i noen ting. Prøver vi å bære noe over plassen her så kommer det fort en eller flere av innvandrerne og overtar det vi bærer på. Det er noe resten av komiteen burde blitt flinkere til også, sier Marte Volden med et smil.

– Dette er virkelig integrering i praksis. Å være med å gjøre en dugnadsjobb er vel noe det norskeste man kan tenke seg. I tillegg får de praktisert norsk språk, sier Marsdal Hanssen.

Kanskje lærer de noen spissfindigheter i språket som ikke læres på skolebenken heller.

– De er utrolig kjappe til å lære seg trønderske gloser i alle fall, sier Johansen.

For innvandrerne er det å komme seg ut og være med på praktisk arbeid noe de setter pris på.

– Det er noen av karene som skal reise bort i helga. Men jeg har forstått det slik at det ikke skal bli noe problem å finne erstattere. Det er mange som allerede har meldt seg frivillig til å ta deres plass, sier Marsdal Hanssen.

Innvandrerne blir ikke arbeidsledige når martnasdagene starter heller.

– Det er mange skifter der ting skal flyttes og ordnes mens det hele står på også, sier Johansen.