Molomarked med noe for alle

Ingen sommer går uten at det inviteres til Molomarked på Statland. Lørdag braker det løs igjen.

Godt vær Det er bestilt godt vær til årets molomarked. 

NAMDALSAVISA

STATLAND: Tradisjon tro vil moloen på Statland yre av liv førstkommende lørdag. Årets marked arrangeres noen uker tidligere enn før, og Svein Lervik i Statland vekst håper dette kan bidra til litt tryggere vær på selve markedsdagen.

Mange utstillere

– Det ser hittil ut som om at vi har gjort rett valg med flytting av markedet. Det er mange av de frivillige og mange av dem i arrangørkomiteen som har som tradisjon å dra på Pe-Torsa, og nå slipper vi at Molomarkedet kolliderer med det, sier Lervik.

– Hva har dere å by på i år?

– I år kommer det over 30 utstillere som skal vise fram alt fra lokale matvarer, mulighet til å få håret klippet og i tillegg har vi som alltid verdens beste fiskekaker og fiskesuppe, sier han og ler.

– Felles for alle utstillerne er at de er gjennomgående kvalitetsbevisste.

– Som regel på et marked eller en martna er det på scenen hovedattraksjonen er, men hos oss er utstillerne hovedattraksjonen. Det skjer mye i bodene hele dagen, sier han.

Aktiviteter for barn

Det vil også være forskjellige aktiviteter for barn under markedet.

– Statland jeger og fisk kommer med en egen lavvo hvor de vil servere bålkaffe. De vil også ha ulike aktiviteter for barn. Det samme vil RS Ung ha. De kommer med stand og aktiviteter for barn ved vannet. Det vil også være mulig å kjøre en tur med vannskuter, forteller Lervik.

I disse valgkamptider vil de politiske partiene også dukke opp for å fortelle publikum litt om partienes kampsaker.

– Vi vil ikke arrangere noen form for debatt eller noe slikt, men partiene har hver sin bod hvor folk kan komme for å slå av en prat.

På ettermiddagen er det – som alltid – mulig for å ta turen opp til Musikkhallen hvor det er kaffeslabberas og gjensynstreff.

– Det bruker bestandig å være populært. Her tar folk seg en kaffekopp og bare koser seg, sier Lervik.

Markedsdagen avsluttes med fest på kvelden.

– Det var også noe av grunnen til at vi flyttet markedet noen uker fram. Nå får vi det litt lysere om kvelden enn vi har hatt det tidligere.

– Så må vi ikke glemme at det også vil bli lokalt verdensmesterskap i «pælming» av ball. Vi håper så mange som mulig finner vegen til Statland i helga, sier Lervik.