83 km/t i 60-sone

Bortsett fra en fartskontroll mellom Namsos og Namdalseid har det vært ei rolig natt til fredag.

  Foto: YR.no

NAMDALSAVISA

Mellom klokken 23.30 og 02.00 gjennomførte politiet en mobil fartskontroll i Namdalen. De befant seg på fylkesveg 17 mellom Namsos og Namdalseid, og fire bilførere ble kontrollert. En av dem ble tatt med en fart på 83 km/t i 60-sone, og fartskontrollen endte derfor med ett utstedt forenkla forelegg.

Ellers kan operasjonsleder Stig Rune Sagen fortelle at det har vært ei rolig natt i hele fylket.

Årets første høststorm

Fredag ligger det an til store regnbørsmengder over store deler av landet.

– Jeg vet ikke om jeg skal si tidlig på høsten eller sent på sommeren, men i alle fall er det den første høststormen i år som er i vente, forteller Martin Granerød ved Værvarslinga på Vestlandet til NRK.

Det er Vestlandet som blir hardest rammet, men været kommer til å bli dårlig mange steder i landet. I Trøndelag meldes det perioder med regn.

Lavtrykksaktivitet er stikkordet i helga og utover i neste uke.

– En varm front gir skya vær og nedbør i Sogn og Fjordane. I ettermiddag vil nok vinden øke til stiv kuling ved Stad og videre til sterk kuling. Vinden kommer til å øke mer om morgenen på fredag, sier meteorologen til nettavisa.

I Rørvik meldes det mellom 3,7 og 5,2 milimeter regn midt på dagen, og på Kolvereid er tallene de samme. Grong starter dagen med mellom 2,5 og 4,1 milimeter, og Namsos med mellom 2,6 og 3,6 milimeter.

Nyheter

På våre nettsider kan du lese om saubonde Paul Kristian Homstad, som frykter en blodig sensommer etter funn av tre døde dyr i Vesterå.

Du kan og lese om brukthandelen som omsetter for millionbeløp.

Toppsaken på VG.no fredag morgen er om Kirkens Nødhjelp, som går til frontalangrep på Frp og Sylvi Listhaug og gir partiet terningkast én.


Tradisjonsrik åpning av Kolvereiddagene foran et feststemt publikum

«Endelig e det Kolvereiddaga. Dæm har vi venta på»

Det fullsatte torget sang med da Kolvereiddagene ble åpnet på høytidelig vis torsdag. Og da slipset til ordføreren var klipt, kunne festen starte.Vil varetekstfengsle tysk ektepar

Politiet ønsker å varetektsfengsle det tyske paret i 60-årene, som tidligere denne uka ble tatt med 2,6 tonn tomhylser.