Første studenter på fakultetet

2017-kullet er de første studentene på fakultet for sykepleie og helsevitenskap ved Nord universitet i Namsos. Onsdag ble de ønsket velkommen til campus.

Kreditering: Martin Fossland

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Dere er historiske, sa dekan Trine Karlsen da hun ønsket studentene velkommen.

Blant de ferske studentene finner vi Malin Melting fra Høylandet og Tonje Walø fra Salsbruket. De skal begge studere sykepleie. Det har de valgt fordi det er fint å kunne jobbe med mennesker og ta vare på folk i sårbare situasjoner.

– Og så er det et yrke der du får nye utfordringer hver dag, sier Malting og Walø som håper på tre fine studieår i Namsos.

– Dere skal ut og redde verden, en verden i stor endring. Jeg håper dere tør å være nysgjerrige og nytenkende. Jobb hardt, ta vare på hverandre og ha det litt artig, oppfordret dekan Trine Karlsen.

Ordfører Arnhild Holstad ønsket velkommen til Namsos, og uttrykte ønske om at studentene blir værende i kommunen også etter endt utdanning.

– Vi er helt avhengige av dere som helsefagarbeidere, sa hun.

FERSKE De er helt ferske sykepleierstudenter, Malin Melting fra Høylandet (til venstre) og Tonje Walø fra Salsbruket. Bak fadderne Sandra Hassel(til venstre) og Ida Ross.