Feilskjær fra finale

Ane Appelkvist Stenseth viste panserform under prologen i den klassiske sprinten i Toppidrettsveka torsdag. Et feilskjær i semifinalen gjorde at det var «game over».

RASK STENSETH: Ane Appelkvist Stenseth leverte en meget god prolog i Aure torsdag, men måtte si takk for seg i semifinalen. 

NAMDALSAVISA

AURE: Etter sin femteplass på sprinten i Toppidrettsveka i 2016, hadde Stenseth håp om forbedre den plasseringa i år.

Og det så veldig lovende ut etter prologen.

Hun gikk inn til tredje beste tid, og var beste norske i prologen.

Linn Sömskar og Hanna Falk var best i prologen, og det skilte 2,9 sekunder mellom Stenseth og seirende Sömskar.

Stenseth satte alle de norske løperne på plass. På fjerdeplass i prologen kom Astrid U. Jakobsen, etterfulgt av Anna Svendsen, Anna Haag og Heidi Weng.

I kvartfinalen regelrett lekte Stenseth med sine konkurrenter. Hun staket fra alt og alle, og hadde 30 meters ledelse da hun kom på oppløpet og sikret seg semifinaleplass helt uten problemer.

I semifinalen gikk hun også helt kontrollert, men i siste sving var uhellet ute. Hun fikk et lite feilskjær, og det var nok til at hun mistet teten i feltet. Det hjalp ikke at hun staket hardt mot mål – det ble fjerdeplass og dermed utslått før finalen. Det ga sjuendeplass totalt.

Selv om finaleplassen røk, rakk Stenseth til fulle å vise at hun er blant Norges aller fremste sprintere.

Midt i klassen

Klassisk rulleskisprint har aldri vært Ole Jørgen Bruvolls sterkeste øvelse, men libyggen plasserte seg likefullt midt i klassen i den sterke herreklassen, som totalt samlet 125 deltakere. Bruvoll ble nummer 67, 10,8 sekunder bak prologvinner Pål Trøan Aune fra Steinkjer.