Ingen blåknuter på forebyggende seilas i båthavna

Med sikkerhet, sjøvett og førstehjelp på timeplanen, ble det en innholdsrik dag for 5. til 7. trinn på Sørenget oppvekstsenter.

KNUTER Rundt bordet fra venstre: Mari Bromseth Sandneseng, Iselin Selnes Brøndbo, Jenny Sofie Asp Lyng, Nora Rasmussen, Siri Neslein (RS Ung Trondheim), Brage Sætran Barstad, Kasper Nyland Breivikås, Iver Valan og Peder Strand Skjærvø fikk prøve seg på forskjellige knuter som er vanlig å bruke i sammenheng med båt og fortøyning.  Foto: Espen Fossland

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det er Redningsselskapet som torsdag startet en forebyggende seilas i Trøndelag – med Namsos som første stoppested. 5. til 7. trinn på Sørenget oppvekstsenter fikk lære om hvordan en flytevest fungerer, hvordan knyte knuter og kaste livbøyer.

– Den var litt tyngre enn jeg trodde, og det er heller ikke noe jeg har vært med på før, sier Amund Gjeitsund.

Også Peder Strand Skjærvø lærte mye under seilasen.

– Jeg synes det er artig at vi lærer om dette ute, og jeg er mye på sjøen selv. Da er det viktig å vite mer om dette, sier han.

LIVSVIKTIG KAST Amund Gjeitsund fikk prøve å kaste ei livbøye, noe som var tyngre enn han hadde trodd.