Skolevalget på Olav duun vgs.

Brakvalg for Senterpartiet

VINNERE Vebjørn Gorseth (AUF) og Ada Arnstad (Senterungdommen) ble skolevalgvinnere ved Olav Duun videregående skole i Namsos.  Foto: Øivind Rånes

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Et brakvalg for Sp ville forårsaket rød-grønt flertall på Stortinget dersom elevene på Olav Duun vgs. i Namsos fikk bestemme. Valget er gjennomført med en deltakerprosent på 89,3 og ville ført til et regjeringsskifte, og det var Ap som fikk de aller fleste stemmene.


Skolevalget

Sp klart størst i Ytre Namdal

Senterpartiet fikk 29,2 prosent av stemmene på skolevalget ved Ytre Namdal videregående skole.

 

Elevene stemte som følger:

Ap 29,3 prosent, Sp 24,2 prosent, Høyre 11,9 prosent, SV 8,2 prosent, Frp 6,2 prosent, Miljøpartiet de grønne 4 prosent, Piratpartiet 3,7 prosent, KrF 1,9 prosent, Alliansen 1,9 prosent. 2.2 prosent av elevene på Olav Duun vgs. stemte på andre partier enn de som er listet opp foran.


Skolevalget 2017

Ingen klar debattvinner – se opptak her

Mandag formiddag dro skolevalgkampen i gang i Namsos kulturhus, hvor ni partier stilte til paneldebatt.Lokale tema på skoledebatt på YNVS:

– Kunne vart enda lenger

Skoledebatten på Ytre Namdal videregående skole ble en positiv opplevelse med relevante tema for ungdommen. For dem som er gamle nok til å stemme ved årets valg, ble det ekstra nyttig.


SKOLEVALG Ni ungdomspartier stilte til debatt i Kulturhuset Namsos. Fra venstre: Rød ungdom, Sosialistisk ungdom, Arbeidernes ungdomsfylking, Senterungdommen, Grønn ungdom, Kristelig Folkepartis ungdom, Unge venstre, Unge Høyre og Fremskrittspartiets ungdom.  Foto: Øivind Rånes