Namsos kommune ber folk koke vannet

Har funnet koliforme bakterier i vannet i ytterpunktene av nettet.
NAMDALSAVISA

NAs morgenrapport gir deg nyhetene, politiloggen og været hver morgen. Natt til søndag har det vært rolig i Namdalen, og det er få meldinger i loggen.

Vanskelig gjest

Klokken 01.30 ble politiet varslet om en vanskelig gjest på Sirkus bytomta i Namsos. Personenen hadde slått til en annen gjest, og fikk pålegg om å holde seg bort fra sentrum. Kun en halvtime etter møtte politiet på vedkommende igjen. Da var han på tur tilbake, og hadde vært i krangel med noen. Politiet kjørte han heim, og det vil bli opprettet sak.

Litt tidligere, klokken 00.05 fikk politiet melding om festbråk på Kolvereid. Der hadde ikke politiet dratt til stedet, men det hadde roet seg, og det kom ingen meldinger i ettertid.

Klokken 23.35 kom den første meldinga fra Sirkus bytomta. Da hadde ei ung dame under 18 år forsøkt å ta seg inn med et bankkort som tilhører en annen person. Jenta stakk fra stedet, men politiet vet hvem det er, og ser for seg å ta en samtale med henne.

Bakterier i vannet

Kommunalteknikk og eiendom i Namsos kommune melder at det ved enkelte tilfeller den siste måneden blitt påvist koliforme bakterier i vannet fra Tavlåa vannverk. De presiserer at det ikke er påvist E-coli noe sted.

– Prøvetakinger de siste døgnene viser fortsatt koliforme bakterier i ytterpunktene av nettet som Vemundvik og Klinga/Bangsund, skriver Namsos kommune på sine heimesider.

Etter råd fra tilsynsmyndigheten har de derfor besluttet å varsle abonnentene, og for å være på den sikre side anbefales berørte om å koke vannet som brukes til drikke og matlaging inntil videre. 

– Vi har så langt ikke greid å finne årsaken til at denne bakterien er i vannet, men jobber med å kartlegge omfanget. Vi kommer tilbake med mer info så snart noe nytt foreligger.

Avdelingsingeniør Kristian Foss legger til at vannet ut fra Tavlåa vannverk holder normal kvalitet.

– Bakteriene antas å ha kommet inn via innsug/vakum på vannledningen i forbindelse med vannavstenging, lekkasjer eller utspylinger ett eller annet sted den siste tiden, sier han.

Nyheter

På våre nettsider kan du lese om Trondheim maraton, som gikk av stabelen lørdag. I konkurranse med hundrevis av andre kvinner, løp Hanna Sandbakken Mørkved fra Namsos seg på pallen, og hos gutta sto kolveriken Johan Hundseth for den beste namdalske prestasjonen. Her kan du lese saken.

Du kan og lese om at det var fullt hus på åpninga av Bleken-utstilling.

Toppsaken på VG.no søndag morgen er handler om Nord-Korea.

– Kun timer etter at statlig media meldte at Nord-Korea kan feste hydrogenbombe på langdistansemissiler, har landet trolig gjennomført en prøvesprengning, skriver VG.

Les hele saken her.

Pent vær

Her er meteorologens værvarsel for Trøndelag søndag:

Skiftende bris, sent i kveld sørøst frisk bris på kysten. Stort sett pent vær. Lokal morgentåke.

Diskosmedalje og gode løp

Emma Galguften, Overhalla, sikret seg medalje i diskos under Ungdomsmesterskapet lørdag.

Diskosmedalje og gode løp

Emma Galguften, Overhalla, sikret seg medalje i diskos under Ungdomsmesterskapet lørdag.

 

– Hadde en god følelse før start

Tor Skomsvold, Christian Espenes og Jo Inge Fladvad gikk til topps da Namdalscupfinalen i skyting gikk av stabelen på Kolvereid lørdag.