Nadia (10) sendte brev til kongen – fikk invitasjon til Kongeskipet i retur

20. september 2015 flyktet Fatema Fitrouini (44) og Nadia (10) i en gummibåt med livet som innsats. Nå, to år senere, skal de møte kronprinsparet om bord på Kongeskipet Norge.

ROJALT BESØK Nadia (10) sendte et brev til H.M. Kongen for å vise sin takknemlighet for hvordan hun og mora Fatema ble tatt imot i Norge. Nå får de møte kronprinsparet når de kommer til Flatanger 21. september.  Foto: Pål Morten Skaret

Jeg fryktet for livene våre fra vi satte oss i båten.

Fatema Fitrouini
NAMDALSAVISA

FLATANGER: – Mamma kom på skolen og sa hun hadde noe spennende å fortelle meg. Hun ba meg gjette hva det var – men jeg måtte til slutt gi opp. Jeg så opp på henne og sa «si det, si det!». Mamma smilte veldig da hun sa at jeg hadde fått svar på brevet jeg hadde sendt til Hans Majestet Kong Harald. Jeg ble så glad. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle reagere, sier Nadia.