Bakken skjøt seg til både gull og sølv under NM

Hans Bakken fra Skage skjøt seg til både gull og sølv under NM i skyting i Elverum i helga.

TOK GULL Hans Bakken fra Skage tok gull i NM i skyting i helga.  Foto: Karl Erik Aune

NAMDALSAVISA

ELVERUM: 593 poeng av 600 mulige ga Bakken NM-tittelen på 60 skudd liggende på 300 meter i norgesmesterskapet, som for øvrig går under sportsskyting og ikke Det Frivillige Skyttervesen.

– Det er stas å bli norgesmester. Jeg har skutt bedre før, men det var dårlige vindforhold i helga, så jeg tror nok flere slet der, sier Bakken, som konkurrerte for Levanger sportsskytterlag.

Sølvet kom under lørdagens helmatch-øvelse, der Bakken oppnådde sin nest beste poengsum noen sinne – 1166 poeng etter 40 skudd i både stående, knestående og liggende.

Tor Skomsvold fra Vemundvik var også i slaget under helgas mesterskap. Han kapret nemlig sølvet på 60 skudd liggende på 50-metersdistansen i V73-klassen. Han slo imidlertid ikke sin egen prestasjon fra i fjor, da skytterveteranen tok gullet i det som var hans første deltakelse i mesterskapet noen sinne.

I dameklassen var det Ann Cathrine Sverkmo, Namdalseid, som markerte seg av namdalingene, da hun vant i samme øvelse som den Skomsvold tok sølv i. Også hun skjøt for Levanger.