Raserte lekestativ, fikk panikk og la på svøm

Familien Elden reagerte på kraftig bråk utenfor huset sitt i Hovika natt til mandag. Skogens konge ble litt for nærgående – det kostet den til slutt livet.

Elgen hadde rester fra dissen hengende rundet hodet da den ble avlivet.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

OTTERØYA: Familien trodde først det var folk som lusket utenfor huset, men oppdaget elgen like utenfor soveromsvinduet ved 01-tida natt til mandag.

Forsynte seg av frukt og grønnsaker

 - Vi har hatt en elg gående rundt oss i hele sommer. Vi så den først i vår, og siden har den gått på plena og mellom husene, sier Rune Elden til Adresseavisen.

- Vi har singel liggende rundt noen kasser med gulrot og kål, hvor elgen har gått og spist tidligere, forteller Elden. Det ble fatalt for elgen da den kom tilbake for påfyll.

Familien kunne bare kikke på mens elgen forsynte seg med grønnsaker og epler fra frukttreet i hagen. Etterpå begynte den å klø seg mot dissestativet, der det også står en sklie. Dyret klarte å vikle seg inn i tauet på den ene dissa og ble sittende fast.


SATTE SEG FAST Elgen begynte å klø seg mot dissestativet og ble sittende fast  Foto: Privat

 

Fikk panikk

- Da fikk den panikk, reiste seg, og reiv med seg dissene og sklia. Stolpen som dissa hang i ble hengende fast i geviret, mens sklia falt av og ble liggende på bakken. Så sprang den over plena og veien og ble borte, sier Rune Elden. Etterpå lå restene etter lekestativet strødd utover hagen.

Otterøya-familien ringte politiet som kom og undersøkte saken mandag morgen.

Politiet registrerte at elgen også hadde rast gjennom en hesteinnhegning etter hagebesøket.

Viltnemda startet søk etter dyret, men en kjenning av Elden observerte dyret først.

RASERT Slik ser det ut i hagen til familien Elden etter at elgen har vært på nattlig besøk.  Foto: Privat

 

Ble avlivet

– En kjenning av oss som er jeger hadde fått med seg hva som hadde skjedd, og like nedi bukta så han elgen svømme i ring. Han fikk lov til å skyte den av viltnemnda. Da de kom for å hente den, hadde den tauet og den plata man sitter på når man disser hengende foran ansiktet, sier Rune Elden.

Dermed ble det en trist slutt på historien for den lite folkesky elgen.