– Torgrim er en kjempemann

Det var ingen på Leka som ble overrasket da de fikk nyss i at Ukas blomst skulle gå til Torgrim Furre – bortsett fra hovedpersonen selv.

Overrasket Torgrim Furre visste ikke noe om at han skulle få Ukas blomst fra NA da vi møtte han på Leka denne uka. Han ble både overrasket og glad for oppmerksomheten.   Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

LEKA: – Det er ikke hver dag jeg får blomster, sier en smilende Torgrim Furre da NA overrasket han med Ukas blomst midt i arbeidsdagen.

Furre har fått skryt for å gjøre en god jobb for Leka-samfunnet, og særlig får han positive tilbakemeldinger på måten han leder «småjobb-gjengen» på.

Mange oppgaver

De sørger blant annet for at kirkegården blir stelt på en ordentlig måte.

– Gruppa ble startet i 2009, og begynte med små ryddeoppdrag. Så ballet det på seg, sier Furre, som selv flyttet heim til Leka for ett år siden etter å ha bodd i Oslo i flere år.

– Jeg kom heim i fjor og ble med. Da var jeg lei av bylivet, og jeg hadde hus på Leka som jeg kunne flytte rett inn i. Nå gjør vi alt mulig, og det har egentlig tatt av litt, sier han.

Furre er ansatt i kommunen, og jobber på teknisk etat i tillegg til å ha ansvaret for «småjobb-gjengen». Der har han med seg flyktningene og folk som er tilknyttet Nav. Plenklipping for de eldre og heimkjøring av ved er bare noen av oppdragene de tar på seg.

– Vi får gjort mye mer enn før, og er en veldig fin gjeng. Jeg vil skryte av eritreerne vi har her på Leka, de er veldig positive og blide, sier han.

– På små plasser får vi til sånt.

Vel fortjent

Leif Pettersen som jobber på teknisk sammen med Furre, fikk med seg utdelinga av blomsten, og var ikke i tvil om at rett person fikk positiv oppmerksomhet denne gangen.

– Det er ham vel unt og veldig fortjent. Torgrim er en kjempemann, sier han.

Selv synes Furre det var artig å få en blomst for jobben som blir gjort.

– Det er artig at noen har tipset om dette, jeg ble veldig overrasket nå, sier han.

– Men det er godt å høre at folk synes vi gjør en god jobb.