Avblåser storstreik i SAS

Norsk Flygerforbund og Parat er enige om en ny tariffavtale med NHO Luftfart og SAS og avblåser den varslede storstreiken.

ikke streik Pilotene og SAS-ledelsen har kommet til enighet. Dermed blir det ikke storstreik i selskapet. 

NAMDALSAVISA

OSLO: Ved 04.00-tida torsdag kom partene etter å ha sittet i samtaler/forhandlinger siden kl 14 onsdag.

– Vi har fått gjennomslag for våre viktigste krav. Dette gjør at vi kan anbefale avtalen for våre medlemmer, sier forhandlingslederne Jens Lippestad i Norsk Flygerforbund og Jan Levi Skogvang i Parat, til NTB.

SAS innstilte hundre avganger før klokka 14 torsdag på grunn av streikefaren. Skogvang sier til NTB at de håper det tar kortest mulig tid å få flytrafikken tilbake i normalt gjenge igjen.

SAS skriver i en pressemelding at treårsavtalen som er nå inngått er i tråd med avtalene som nylig er undertegnet med svenske og danske pilotforeninger.

Med avtalen med norske pilotforeninger har SAS nå oppnådd enighet med alle pilotforeninger i de tre skandinaviske landene.

Forhandlingslederne oppgir at avtalen sikrer at hele og faste stillinger er hovedregelen, at man i hovedsak skal kunne avvikle ferien innen forbedringer i arbeidstidsmønsteret, samt en lønnsøkning på seks prosent over tre år.