Hva rører seg rundt omkring fredag morgen?

Les NAs morgenrapport.
NAMDALSAVISA

I Namdalen har det vært helt stille natt til fredag. Operasjonssentralen har ingen ting på blokka når avisa tar kontakt fredag morgen. Dette gjelder for øvrig hele fylket.

Overskyet

Skal vi tro yr.no blir det skyet vær og temperaturer på mellom 11 og 13 grader i Namdalen i dag. Dette ser ut til å være fasit for hele Trøndelag fredag.

– Nord og nordvest bris, frisk bris på kysten. For det meste skyet, perioder med regnbyger, står det i meteorologens tekstvarsel.

Statens vegvesen har ingen overraskelser å melde om fredag morgen. Oppdaterte trafikkmeldinger finner du uansett her.

Historisk besøk

Hos Namdalsavisa kan du i dag lese at Nidaros første kvinnelige biskop Herborg Finnset skal delta i gudstjeneste i Leka kirke. Det blir hennes første siden hun ble vigslet forrige helg. Dette skjer i forbindelse med kirkas 150 års jubileum 22. oktober.

Vi bringer også en oversikt over valgresultatene fra kretsene i Namsos. Denne viser at Bangsund fremdeles er en Ap-bastion.

Og vi har mer valgstoff: Ellinor Jåma (ÅsG) ønsker nemlig å flytte sametingsvalget.

– Jeg mener vi bør gjøre slik de gjør det i Sverige. Der er riksdagsvalg og sametingsvalget på to forskjellige tidspunkt. Slik det er nå drukner vi fullstendig i stortingsvalget, sier hun.

Japan i alarmberedskap

I Japan har folk fått beskjed om å søke ly tidlig fredag morgen, etter at det ble klart at Nord-Korea har skutt opp en ny rakett, melder Aftenposten.

VG bringer fredag morgen et utdrag av Per Fugellis nyeste bok. Legen og professoren gikk bort onsdag etter en lang kamp mot kreften.

Dagbladet har USAs president Donald Trump som toppsak. De skriver at forholdet mellom han og justisminister Jeff Sessions fremdeles er rimelig anstrengt.