Åpnet Kuben i Grong

Kronprinsesse Mette-Marit sto for den offisielle åpninga av Kuben kulturhus onsdag ettermiddag.

Kronprinsesse Mette-Marit sto for den offisielle åpninga av Kuben kulturhus onsdag ettermiddag.

Se direkte fra NTE Arena når Namsos kommune arrangerer konsert for Kronprinsparet.

NAMDALSAVISA

GRONG: Om lag et kvarter forsinket rullet kortesjen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit opp foran det nye kulturhuset i Grong.

Den røde løperen var omkranset med barn og voksne med flagg, og de tok seg god tid til å hilse på de frammøtte.


  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Det var kronprinsesse Mette-Marit som hadde fått æren av å foreta den offisielle åpninga av Kuben kulturhus, et bygg som ifølge ordfører Skjalg Åkerøy har kostet 150 millioner kroner. I sin tale sa han at det var vel anvendte penger. Åkerøy ga også uttrykk for at han var svært glad for at kronprinsparet hadde valgt å legge turen om Grong på sitt fylkesbesøk.

– Kjære alle grongninger, begynte kronprinsessen:

– Kultur skaper noen av de viktigste møteplassene våre. Kultur utvider våre perspektiver og evnen til å forstå og tolke. Kultur møter alle mennesker på ulikt vis, uavhengig av hvor vi kommer fram og hva vi verdsetter, sa hun i talen som ble avsluttet med at skiltet med Kuben ble avduket.

– Det gikk nesten bra, og etter litt plunder kom navneskiltet fram.


  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Resten av besøket gikk som en drøm, og grongningene fikk stifte bekjentskap med et kronprinspar som tok seg god tid, som var interesserte og imøtekommende.

Og sjelden har vel noen kommet så tett på de kongelige som barnehageungene som ble lest for i biblioteket, i hjertet av det nye kulturhuset. Der fikk de høre boka Jakob og Neikob, lest både av en ekte kronprinsesse og en ekte kronprins, og det var en riktig så intim og koselig stund de kongelige fikk med kommunens barnehagebarn.

Til slutt ble de invitert inn i den nye konsertsalen, til forestilling «Farger i Grong» som gjenspeilte at kommunen er en internasjonal kommune med hjerte for så mange.