Folkefesten snart i gang

I dag starter kronprinsparet sitt besøk i Namdalen. Litt over kl 09.00 var kongeskipet Norge på plass ved Øyrkollen på Kongsmoen.

SPENTE UNGE Flere hundre har kommet for å ta i mot kronprinsparet når de går i land kl 10.00.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

KONGSMOEN: Myle folk har samlet seg på Øyrkollen. Skoleklasser fra Høylandet og andre har kommet i det flotte høstværet. Foreløpig er det litt småsurt, men snart varmer sola for fullt og temperaturen vil stige.

Flere hundre er allerede på plass for å ønske kronprinsparet velkommen når de går i land kl 10.00. Forventningene er store hos både ung og gammel.

NAs mann på stedet  forteller at skipet ligger ca 200 meter fra land, og den kongelige sjaluppen er sjøsatt og klar til å frakte de kongelige inn til Øyrkollen.

Eskortert av redningsskøyta

Kongeskipet ble ekskortert av redningsskøyta "Harald V"  og Kystvaktskipet "Heimdal" inn Follafjorden i morgentimene. På sin facebookside ønsker mannskapet kronprinsparet lykke til med sitt besøk i Nord-Trøndelag.

Tema for besøket til kronprinsparet er velkomst til Nord-Trøndelag, kultur, familieteater og barn og unge. Klokken 09.30 samles folk til folkefest på Øyrkollen i Kongsmoen.

STEVNER INN FOLLAFJORDEN Kongeskipet Norge og Redningsskøyta ved Foldereid kl. 06.30 onsdag morgen  Foto: NA-leser

 

Send oss dine bilder

På våre nettsider kan du følge besøket, og se både bilder og videoer fra de ulike stedene kronprinsparet besøker.

Vi vil gjerne at du sender oss dine bilder fra besøket! Det gjør du ved å:

  Foto: Redningsselskapet

 

Her er det videre programmet for besøkets første dag:

Kl. 10.00: Kronprinsparet ankommer Øyrkollen med Kongeskipet Norge. Kronprinsparet ønskes velkommen av ordfører Hege Nordheim-Viken og får overrakt blomster av blomsterbarn. Ordføreren ledsager kronprinsparet til sitteplassene ved scenen. Innbyggere fra Høylandet vil være til stede, og alle barn fra Høylandets barnehager og skoler er til stede.

  Foto: Eirik Olsen

 

Taler og kulturelle innslag. Ordfører taler. Musikk og sang v/ Høylandet barnehage. Familieteateret opptrer med «Sirkel av liv» fra Løvenes konge. Deretter følges kronprinsparet rundt til gapahuken for lett bevertning.

Kl. 10.30: Kronprinsparet tar avskjed og reiser videre med bilkortesje til Namsskogan. Folkefesten fortsetter for folk på Høylandet.

Vil du se hele programmet? Det kan du her.


Siste finpuss før kronprinsparet kommer

– Slik hilser du på dem!

Tidenes kanskje raskeste generalprøve ble avsluttet med en enda raskere innføring i kongelig blomsteroverrekkelse. – Jeg må unngå å skalle henne.Kronprinsparet besøker Namdalen

Strålende høstvær i vente

Namdalen vil vise seg fra sin beste side, med sol og høstfarger når kronprinsparet besøker Namdalen onsdag og torsdag, men en vindjakke kan være kjekk å ha.

 

Seniorene på Jøa forbereder seg på besøk av Haakon og Mette-Marit torsdag

Klare for kongelig lunsj i Kaffekroken

De har ikke klart for seg hvordan de skal titulere kronprinsparet, men gleder seg til besøk på torsdag og kongelig lunsj i Kaffekroken på Seierstad Handel.


  Foto: Redningsselskapet

På plass i Kongsmoen

KNM Njård og Redningsskøyta Harald V reiser i kortesje sammen med kongeskipet, og onsdag morgen har de kommet fram til Kongsmoen. Der blir de liggende til folkefesten starter klokken 09.30.

  Foto: Birger Aarmo