Forskningsdager på Nord universitet, avdeling Namsos

– Hva fant vi egentlig ut?

Kan vi vite sikkert om behandlinga virket? Nei. Det vi vet er om vi får det dårligere eller bedre.

AU! De bet seg i neglerota så det gjorde vondt, Tomas Elverum (fra venstre), Trygve Sagmo og forsker Hanne Mjøsund. Men virket behandlinga forskeren foreskrev?  Foto: Bjørn Tore Ness

Det er kjempevanskelig å måle smerte

Forsker Hanne Mjøsund
NAMDALSAVISA

NAMSOS: Forskning kan være så ymse. Det fikk ungdoms- skoleelever fra Høknes og Bangsund erfare da de var med på Forskningsdagene i regi av Nord universitet, avdeling Namsos på fredag. Tema for Forskningsdagene var «Kunnskap eller fake news», og at man kan få «kunnskap» som er rimelig irrelevant, fikk gruppa fra Bangsund erfare. De fikk en time med forsker og fysioterapeut Hanne Mjøsund som inviterte dem til å være med på en klinisk studie.