Lyngbrann på Hoddøya slokket

Brannmannskapene har fått kontroll og slokket lyngbrannen på Hoddøya. Årsaken er trolig bålbrenning.

Knusktørt Brannvesenet har startet slokking på Hoddøya. Det er svært tørt i terrenget, men vinden er foreløpig gunstig.  Foto: Bård Hansen

BLÅSER FRA LAND Brannen har en bredde på 150 meter. Redningskøyta har rykket ut med brannfolk om bord. Sivilforsvaret er også utkalt.  Foto: Bård Hansen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Brannen rakk å svi av om lag ett mål før brannfolkene fikk den under kontroll. Det drives ved 18.30-tida vanning på stedet i forebyggende hensikt.

Politiet opplyser at en person er avhørt på stedet i forbindelse med bålbrenning. Sannsynligvis spredte flammene seg fra et bål som ikke var slokket skikkelig.

Under slokkingsarbeidet hadde brannvesenet assistanse fra FIG og Redningsskøyta Hvaler.

Brannen hadde på det meste en bredde på 150 meter.


Brann på Hoddøya mest sannsynlig forårsaket av bålbrenning

Økende skogbrannfare

Nyt bålkosen med god samvittighet så lenge du bruker sunn fornuft. Samtidig advarer brannvesenet om økende skogbrannfare under elgjakta.

 

Ikke fare for bebyggelse

Det brant godt ved 17-tida godt, men det var ikke fare for bebyggelsen på øya.

 - Jeg var på land en liten stund. Det blåser godt i området, men akkurat nå er vindretningen gunstig og det blåser fra land, forteller øyenvitne Bård Hansen til NA.

Det var Bård Hansen som varslet brannvesenet om brann kl. 16.24 onsdag. Når NA snakker med ham en halvtime senere forteller han at brannen har spredd seg minst 70- 80 meter i terrenget.

LYNGBRANN Det skal foreløpig ikke være fare for bebyggelsen på Hoddøya.  Foto: Skjermdump

 

- Det er mye vind i området og i tillegg er det knusktørt. Det knaset i reinmosen da jeg var på land. Jeg var 20 meter fra flammene, men da turte jeg ikke gå nærmere, sier Hansen som har hytte på andre siden av fjorden.

Knusktørt i terrenget

Det er ved Håkila på vestsida av Hoddøya det brant.

- Både trær og vegetasjonen på bakken brenner, og det brenner godt. Men sånn som jeg ser det nå, så er det ikke dramatisk akkurat nå, opplyser Hansen som i det daglige er utviklingssjef i Statskog.

Klokka 17:18 får NA opplyst at brannvesenet akkurat har kommet fram og prøver å skaffe seg oversikt. Politiet opplyser også at redningsskøyte og frivillige er på veg.

- Vi er også på veg ut i båt, opplyser operasjonsleder Bjørn Handegard.