Namsos ett steg nærmere opprykk

Kjempet seg til seier

Opprykkshåpet lever i beste velgående for NIL A-lag etter at tabelltoer Trygg/Lade ble sendt heim uten poeng lørdag.

JUBEL: Jonas Bolkan Nordlis scoring etter tre spilte minutter, sikret Namsos seieren over opprykksrival Trygg/Lade i Kleppen lørdag. Her er målscoreren omkranset av jublende lagkamerater etter å ha satt inn kampens eneste scoring. FOTO: Bjørn Tore Ness  Foto: Bjørn Tore Ness

tapte på heimebane: Namsosingen Ørjan Moen(i rødt) og Trygg/Lade kunne ikke forhindre at heimelaget, her representert ved Kay Rune Edvardsen tok heim seieren på eget gress.  Foto: Bjørn Tore Ness

  • namsos - Trygg/Lade
  • 1-0 (1-0)
  • 1-0... 3. min. Jonas Bolkan Hansen.
  • Dommer: Pål Jakobsen, Steinkjer.
  • Tilskuere: Ca 150.
NAMDALSAVISA

NAMSOS: Blåtrøyene fikk en drømmestart da Jonas Bolkan Nordli i sin debut i Kleppen satte inn kampens første scoring etter knappe tre spilte minutter. Innlegget fra Sindre Leirbekk var først innom Kay Rune Edvardsen, før nevnte Nordli fikk kontroll på ballen og sikret heimelaget en tidlig ledelse.

Resten av omgangen var preget av spill mot begge mål, uten at verken Trygg/Lade eller Namsos fant vegen til nettmaskene. Dermed ble også 1-0 stående som pauseresultat.

– Greit nok. Vi skal fortsette å gjøre ting enkelt også i andre omgang, oppsummerte NIL-trener Jonas Lian Hansen etter spilte 45.

Høyt press

Bortelaget satte høyt press fra start i andre omgang, og spilte seg fram til flere store målsjanser i 4. divisjonsoppgjøret.

Namsosingene sto imidlertid godt i mot defensivt og unngikk utlikning.

Trygg/Lades offensive satsing ga også heimelaget åpninger framover på banen. Både Jonas Bolkan, Markus Kjølstad og Kay Rune Edvardsen var farlig frampå flere ganger, uten at det resulterte i nettkjenninger.

Det var likevel bortelaget som hadde det meste av spillet og var farlig nære å ødelegge festen for Namsos. Vertene red imidlertid av stormen – og kunne til slutt juble for seier og tre særdelse viktige poeng i i sesonginnspurten.

– Det ble tungt utover i oppgjøret, men det er irrelevant når det til slutt er vi som står igjen med tre poeng. Jeg er stolt over den innsatsen guttene leverer i dag, sier NIL-trener Jonas Lian Hansen etter kampslutt.

Namsosingene Ørjan Moen og Eirik Wågan Selnes spilte hver sin omgang for Trygg/Lade i lørdagens oppgjør.

tapte på heimebane: Namsosingen Ørjan Moen(i rødt) og Trygg/Lade kunne ikke forhindre at heimelaget, her representert ved Kay Rune Edvardsen tok heim seieren på eget gress.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Fire poengs forsprang

Når fire runder gjenstår har namsosingene nå fire poengs forsprang til Trygg/Lade på andreplass. Den tredje opprykkskandidaten, Levanger 2, vil med seier mot Vestbyen søndag kveld klatre opp på andreplass i avdelinga, tre poeng bak Namsos.