Bussbrannen på Kolvereid:

Jobber på spreng med å få på plass kapasitet

Rundt 300 skoleelever mangler skyss etter at ti busser tok fyr i natt.

Bare skallet igjen Bussbrannen på Kolvereid har ført til amputert transporttilbud for blant annet skolebarn i dag.  Foto: Sturla Nordbøe

NAMDALSAVISA

Det var klokken 03.26 natt til tirsdag at politiet meldte om brannen. Ti busser ble utbrent mens de sto på en parkeringsplass på Kolvereid.

Elever mangler skyss

Bussene tilhørte Trønderbilene, og nå jobber administrerende direktør Vidar Kjesbu og de andre i firmaet på spreng for å skaffe til veie materiell.

– Vi klarer ikke å få elevene fraktet til skolen i dag, sier Kjesbu. Men vi har tro på at vi skal få fraktet dem hjem igjen, fortsetter han.

For å få dette til, driver de nå med å frakte reservemateriell fra andre steder lenger sør i fylket. Seks bussjåfører fra Kolvereid satte seg i en minibuss tirsdag morgen, for å hente busser fra Steinkjer, Levanger og Namsos.

Oppvekstsjef i Nærøy kommune, Kirsti Fjær, opplyser om at det var mellom 250 og 300 barn som manglet skyss tirsdag morgen.

  Foto: Lena Erikke Hatland

 

– Jeg hadde fått ei melding som jeg ikke hadde hørt. Da jeg våknet til klokkeradioen hørte jeg om brannen, og da var det bare å stå opp øyeblikkelig, sier hun.

Fjær begynte å ringe rundt, og etter å ha snakket med en bussjåfør fikk hun høre hvor omfattende det var.

– Vi har et system som vi sender ut meldinger med, så jeg sendte beskjed til alle heimene mellom kvart over sju og halv åtte, sier hun.

– Jeg fikk litt flashback til den morgenen barneskolen brant, selv om det var enda mer dramatisk.

Hun tror mange elever har funnet vegen til skolen selv om bussene ikke gikk.

– Foreldrene stepper inn og viser forståelse. Det var litt ekstra trafikk i morges.

Leter etter nye busser

Parallelt med arbeidet med å få tak i reservebusser, starter også jobben med å få på plass en permanent løsning. Kjesbu forteller at de ser på bruktmarkedet.

– Vi må kjøpe inn ti brukte busser, og vi har startet jobben med å se på dette, forteller han.


  Foto: Politiet