Programmet for Woodlandfestivalen er klart

Disse artistene skal hylle Tysland

40 år etter solodebuten til Terje Tysland skal «Stakkars klovn» gjenskapes i Namsos. Det blir ikke en ren nostalgitripp, lover arrangøren.

KOMMER Skjalg Raaen, gitarist i Sambandet, blir kapellmester og skal lede husbandet gjennom «Stakkars klovn»-konserten i NTE Arena. Dit kommer også Åge Aleksandersen for å hedre sin gamle bandkompis.  Foto: Eivind Flobak

Det er tydelig at Tysland har en sterk posisjon i musikknorge.

TERJE TRANAAS
NAMDALSAVISA

NAMSOS: En kollektiv hyllest av musikkhistorien til Namsos, med lokale, nasjonale og internasjonale artister på laget, har blitt det sterkeste varemerket til Woodlandfestivalen.

I år er det albumet «Stakkars klovn», som Terje Tysland ga ut for 40 år siden, som skal heves på pidestall.

– Det er ei utrolig kul plate, med mye «snadder». Med så mange flinke musikere på laget, er jeg bombesikker på at publikum vil få en positiv opplevelse, sier Terje Tranaas.

Stas for Åge

Tranaas er produsent på selve «karamellen» under festivalen – hyllestkonserten i NTE Arena lørdag 4. november.

– Det er tydelig at Tysland har en sterk posisjon i musikknorge. Artistene vi har kontaktet synes det var veldig artig å bli spurt om å bidra, sier han.

En av dem er Sambandet-pianistens kollega og Tyslands gamle bandkompis i Prudence, Åge Aleksandersen.

– Åge hadde veldig lyst til å være med og synes det er stor stas at det er nettopp Tysland som er hovedpersonen denne gang. Åge har jo selv vært i den rollen noen ganger, sier han.

PRODUSENT – Det er ei utrolig kul plate, med mye «snadder». Med så mange flinke musikere på laget, er jeg bombesikker på at publikum vil få en positiv opplevelse, sier Terje Tranaas.  Foto: Runar Moen

 

Lys fra Highasakite

Alle 11 låtene fra Tyslands solodebut «Stakkars klovn» skal tolkes av en rekke artister fra scenekanten.

– Hvem som skal spille hva er vi ikke helt klar til å røpe ennå – vi holder på å legge den kabalen nå. I tillegg til alle låtene fra plata skal det framføres noen ekstra, både Tysland-låter og musikk som viser litt av inspirasjonskildene hans – her er både Jimi Hendrix og cajun-musikken sentral, sier Tranaas.

Han er tydelig på at konserten ikke bare skal lokke til seg nostalgikere og Tysland-fans.

– Dette blir ikke en ren nostalgitripp. Her får musikerne, både de erfarne og de unge, rom til å tolke Tysland-låtene på sin egen måte. Vi har også leid inn lysdesigneren til Highasakite, som skal sørge for at konserten skal se moderne og «fresh» ut, sier Tranaas.

GLEDER SEG Daglig leder i Woodlandfestivalen, Ina Dahl.  Foto: Jonas Olsen

 

Melings ukjente side

Daglig leder Ina Dahl i Woodlandfestivalen tror begivenheten blir en opplevelse for både publikum, artistene og hovedpersonen selv.

– Tysland har inspirert mange og har satt sine spor etter seg. Det skal vi vise denne kvelden. Selv skal Tysland sitte i front og få mulighet til å kommentere det som skjer undervegs, opplyser Dahl.

Konferansier for kvelden blir Brynjar Meling, best kjent som advokat og forsvarer for kjente personer som mulla Krekar.

– Det ikke like mange vet er at han også er musiker og venn av Tysland. Han spiller tuba, kan Dahl fortelle.

Også i år kommer det besøk fra statene – denne gang fra Brian Mitchell (keyboardist i The Weight Band) og fiolinist Heather Hardy. Førstnevnte får i oppgave å gjenskape Tyslands toner på trekkspillet. Han var også i Namsos i fjor, da han deltok på The Band-hyllesten «The Last Waltz» på samme festival.

– Han likte seg så godt at han også ville være med i år. Dette kan tyde på at vi har skapt en festival som har noe for seg, sier Dahl.


WOODLAND
  • Festival som arrangeres i Namsos 1.-5. november.
  • Hovedarrangementet er konserten i NTE Arena 4. november, der «Stakkars klovn» skal gjenskapes.
  • Artister som bidrar på konserten er Åge Aleksandersen, Ketil Stokkan, Øyvind «Elg» Elgenes, Reidar Larsen, Hanne Sørvaag, Stiv kuling, Ronny Grannes, Brian Mitchell, Heather Hardy, Odin Landbakk, Skjalg Raaen, Tone Måøy, Chand Torsvik, Bernt Bodal, Børge Pedersen, Skei & PT og Dag Ingebrigtsen.
  • I tillegg til konserten i NTE Arena kan festivaluka by på to teaterforestillinger, to fagmesser, quiz, jam, Tom Waits-løp, veldedighetskonsert, kirkekonsert med Hanne Sørvaag samt den nær utsolgte kulturhus-konserten med Åge Aleksandersen og Katia Cardenal.
 

KOMMER Ketil Stokkan ga tidligere i år ut ei låt sammen med sin venn og kollega Terje Tysland. 

KOMMER Hanne Sørvaag skal hylle Tysland, i tillegg til en egen konsert i Namsos kirke.   Foto: Mona Nordøy

KOMMER Skei & PT fra Steinkjer var ikke tunge å be da de ble spurt om å bidra i Namsos. 

KOMMER Øyvind «Elg» Elgenes trivdes på fjorårets Woodland- festival og kommer tilbake i år.  Foto: BJØRN TORE NESS

KOMMER Advokat og Tysland-venn Brynjar Meling skal være konferansier under konserten.  Foto: Bjørn Tore Ness